Çevre dostu ürünleri ile iklimlendirme sektöründe fark yaratan Daikin, doğa dostu projeleri desteklemeye devam ediyor. Daikin Türkiye, nesli tehlike altında olan canlı türlerinin korunması amacıyla WWF-Türkiye ile ikinci kez işbirliğine gitti. Bu işbirliği kapsamında Trabzon’daki Ağaçbaşı Turbalıkları, Büyük Menderes ve Gediz Deltası’ndaki Tepeli Pelikanlar, Muş’taki Toy ve Telli Turnalar ile Kırklareli’ndeki Akkuyruklu Kartallar ile Kuğular için geliştirilen koruma projelerine destek sağlanacak.
KLİMA ALANA BAĞIŞ SERTİFİKASI
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Türkiye’nin Canı Kampanyası’nın Altın Sponsorluğu’nu Daikin Türkiye üstlendi. Daikin markalı klima alan tüm müşterileri adına ‘Türkiye’nin Canı Kampanyası’na bağışta bulunan Daikin Türkiye, bağış sertifikasını da müşterileri ile paylaşarak toplumsal bilincin gelişmesini amaçlıyor. Geçen yıl Türkiye’nin Canı Kampanyası kapsamında yaklaşık 20 bin bağış sertifikası veren Daikin Türkiye, bu sayıyı 100 bin adete ulaştırmayı hedefliyor.
Doğal hayatın korunması açısından ‘Türkiye’nin Canı Kampanyası’nın önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayan Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, “Geçen yıl destek vermeye başladığımız bu proje, müşterilerimiz ve çalışanlarımız tarafından oldukça benimsendi. Nesli tükenmekte olan bir canlıya destek olmak, müşteri ve çalışanlarımıza bu kampanyaya ortak etmek hepimizi mutlu etti” dedi. Daha geniş bir kitleye ulaşılması amacıyla ‘Türkiye’nin Canı Kampanyası’na verdikleri desteği devam ettirme kararı aldıklarını belirten Önder, “Daikin üretici kimliği ile tüm dünyada enerji, çevre, verimlilik gibi faktörlere her zaman öncelik veriyor ve bu konularda her türlü gelişmeye öncülük etmeye gayret ediyor. Bu tür çalışmaları bir görev olarak kabul ediyor ve yönde çalışıyoruz” diye konuştu.
Yerel projelerin ülkemizde doğa korumanın geleceği açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak ise, Daikin Türkiye ile yaptıkları işbirliğinin önemine dikkat çekti. Baştak, şunları söyledi: “Biyolojik çeşitlilik açısından gerçekten gurur duyulacak zenginlikte bir doğal mirasa sahip olan Türkiye’de, çok sayıda tür doğal yaşam ortamlarıyla birlikte tehlike altında. Ülkemizin doğasını korumak, ancak yöre halkının kendi değerlerine sahip çıkmasıyla mümkün. Türkiye’nin her köşesinde destek ihtiyacı olan sayısız doğa koruma projesi bulunuyor. Tamamlanan projelerin geldiği nokta, Türkiye’nin Canı Hibe Programı’na başlarken koyduğumuz hedeflere önemli ölçüde ulaştığımızı gösteriyor.”
DESTEKLENECEK PROJELER
WWF-Türkiye'nin 2010 yılında, eşsiz ancak tehlike altında olan doğal mirasımız konusunda farkındalık yaratmak ve yerel sivil toplum kuruluşlarının kendi imkânlarıyla yörelerinde yürüttükleri projelere kaynak oluşturmak amacıyla başlattığı ‘Türkiye’nin Canı Kampanyası’ kampamında bu yıl 4 yerel sivil toplum kuruluşunun projelerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Bu projeler, üniversite, sivil toplum, basın, kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlendi.
WWF-Türkiye'nin vereceği proje uygulama eğitiminin ardından, Mart ayında faaliyetlerine başlayacak olan bu projeler şunlar:
Ağaçbaşı Turbalıkları – Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği, Trabzon.
Tepeli Pelikan’ı Koruyalım – Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSB), Aydın.
Muş’ta Toy ve Telli Turna Koruma Projesi – Muş Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Tarih ve Sanat Derneği, Muş.
Avrupa’nın Devleri (Akkuyruklu Kartal ve Kuğu) – Demirköy Doğayı Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma Derneği (DEKAT), Kırklareli.