Tesisat

İGDAŞ ve Odaklı Grup iş birliği, MMO ve DOSİDER destekleriyle tarafından düzenlenecek olan 6. İstanbul İç Tesisat Buluşması, 5 Aralık 2024 tarihinde FSM Üniversitesi Haliç Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek. ''Tasarruflu ve Çevre Dostu Doğal Gaz'' ana temasıyla düzenlenecek olan etkinlik sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirmeyi hedefliyor.

Danfoss, yiyecek ve içecek endüstrisindeki soğuk zincir sistemlerinde kullandığı inovasyon ile yüzde 22’ye varan enerji tasarrufu sağlıyor. Kentleşmenin artmasıyla birlikte özellikle şehirlerde enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 40’lık kısmı ısıtma ve soğutma için kullanılıyor. Bu nedenle günümüzde yüksek verimli, çevre dostu çözümler büyük bir potansiyel oluşturuyor. İlk kompresörünü ürettiği günden bu yana yenilikçi çözümler geliştirmeye devam eden Danfoss, yiyecek ve içecek sektörüyle iş birlikleri gerçekleştirerek soğutma ekipmanlarını daha enerji verimli hale getirmeyi amaçlıyor. 1993 yılından bu yana soğutma alanında faaliyet gösteren Danfoss’un yiyecek ve içecek endüstrisinde soğuk zincirin korunmasındaki motivasyonu, karbondan arındırma hareketinde inovasyonun önemli rolünü vurguluyor.

TTMD Başkanı Nermin Köroğlu Isın, TTMD Mentorluk Programı hakkında değerli bilgileri paylaştı. “Ustalarla çalışmanın kazandırdığı hal ve davranış öğretisinin kitaplarda bulunması mümkün değil ve kıymeti paha biçilemez” diyen TTMD Başkanı Nermin Köroğlu Isın, kendisini tanıtarak başladığı söyleşisine mentorluk programı hakkında geniş açıklamalarda bulundu ve TTMD Mentorluk Programı'nın sunduğu fırsatları paylaştı.

İki yılda bir küresel iklimlendirme pazarının temsilcileri ile alanında uzman sektör profesyonellerini tek çatı altında buluşturan ISK-SODEX Fuarı, yenilenen marka kimliği ile sektörün vazgeçilmezi olan yaşamsal döngüyü ürün gruplarına ve düzenlenecek etkinliklere taşıyacak. 22-25 Ekim 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ulusal ve uluslararası sektörün öncü firmalarını buluşturacak olan fuar, küresel iklimlendirme pazarının vitrinini yeniden dizayn edecek. Dünyanın dört bir yanından fuarı ziyaret edecek olan sektör profesyonelleri yaşamsal döngünün izlerini sergilenecek ürün gruplarında keşfetme imkânı bulacak.

Semih Rüstem Çalapkulu, Zorlu ElektroMekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş.‘de Genel Müdür pozisyonunda çalışmaya başladı.

Meslek hayatında sırasıyla; Aydın Grup, Ciner Grup, Kuzu Grupta görev yapan ÇALAPKULU, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği bölümü mezun olup, Makina Mühendisi lisans programını tamamlamıştır. Evli, Dilara ve Furkan isimli iki çocuğu vardır.

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD), Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD) ve Borusan Grup şirketlerinden Borusan Boru ev sahipliğinde gerçekleştirilen MechTalks Konferansları serisinin üçüncüsü 15 Mayıs 2024’te İstanbul Divan Kuruçeşme’de kapılarını açıyor.

100 yıllık iklimlendirme deneyimiyle Daikin, hastaneler için güvenli ve verimli çözümler sunmaya devam ediyor. İç hava kalitesinin hasta sağlığı ve personel konforu üzerindeki kritik etkisini bilen Daikin, VRV sistemleriyle enerji tasarrufu, hijyen ve konfor sağlıyor. Gelişmiş filtreleme teknolojisiyle hava kalitesini optimize ederken, ihtiyaca özel çözümler sunarak sağlıklı ve hijyenik bir iç ortam oluşturulmasına olanak tanıyor.

TLC Klima, dünyanın en büyük klima üreticilerinden biri olan ve Türkiye’de temsilcisi olduğu Gree Markası ile 11-14 Aralık tarihlerinde Antalya Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Hoteltech 2. Otel Teknik Ekipman ve Malzemeleri İhtisas Fuarı’na katıldı. Ulusal çapta otelcilik sektörü profesyonellerini bir araya getiren fuarda yerini alan Gree Klima Türkiye Temsilcisi TLC Klima, ziyaretçilere otelcilik sektörüne özel geliştirdiği enerji verimli ve sürdürülebilir iklimlendirme çözümlerini tanıttı.

Türkiye iklimlendirme sektörünün en önemli oyuncuları ile akademisyenlerini iki yılda bir İzmir’de buluşturan ve Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi (TESKON) ile eş zamanlı gerçekleştirilen teskon+SODEX’in 2025’teki kongre ana teması “Tesisat Mühendisliği ve Yapay Zeka” olarak açıklandı. Kongrede enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konusu, firma ve sektör temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler, mühendis ve teknisyenlerin katılımıyla bilimsel bir çerçevede ele alınacak.

İmbat, 34 yıllık tecrübesi ve kompresörlü soğutma teknolojilerindeki uzmanlığıyla iklimlendirme sektörüne liderlik etmeye devam ediyor. Enerji ve çevre dostu yaklaşımlarıyla hem yerel hem de global pazarlarda güçlü bir oyuncu olan İmbat, sürdürülebilirlik odaklı inovasyonlarıyla fark yaratıyor.

2024 yılında İmbat’ın performansını İmbat Genel Müdürü Nuriye Gümrükcüler, Enerji ve Tesisat için değerlendirdi.

Rota Klima, 10-14 Aralık 2024 tarihleri arasında Antalya Anfaş Fuar Merkezi'nde düzenlenen "İklim 2024, 2. Otel Teknik Ekipman & Malzemeleri Fuarı" ve "Ulusal İklimlendirme Kongresi"ne katılarak iklimlendirme çözümlerine ait ürünlerini otelcilik ve turizm sektörünün profesyonelleriyle paylaşma fırsatını buldu.

Uluslararası Tesis Teknik Müdürleri Derneği (UTTMD) Başkanı Kemal Evcioğlu, 2. Sürdürülebilir Tesis Yönetimi Zirvesi’nin sektörel önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Zirve, 29 Nisan 2025'te İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde düzenlenecek ve ''Sürdürülebilir Gelecek'' ana teması ile sektöre yön vermeyi amaçlayacak.

Üstün donanımı ve 150 yılı aşan tecrübesiyle, geleceğin su teknolojilerini geliştiren Wilo, “Suya Yön Veren Buluşmalar” etkinliğinde 100’den fazla sektör profesyoneli ile bir araya geldi. Bursa’da gerçekleştirilen etkinlikte, temel pompa prensipleri, endüstriyel pompa sistemleri ve özel çözümler ile servis çözümleri detaylı bir şekilde ele alındı.

Konut ve ticari alanlardan meydana gelen Kiptaş Beylikdüzü Kırlangıç Evler Projesi’nde Lowara kalitesi tercih edildi.

Su stresi altındaki Türkiye’de suyun yüzde 33’ü içme suyu temin ve dağıtım sistemlerinde kayboluyor. Önlem alınmazsa eğer 2030 yılından itibaren ülkede su sıkıntısı yaşanması bekleniyor. 4 Aralık Su Kayıpları Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Masdaf Genel Müdürü Erhan Özdemir, içme suyu temin ve dağıtım sistemlerinde yaşanan su kayıplarına dikkat çekerek, belediyeler tarafından alınması gereken önlemleri paylaştı.

150 yılı aşkın tecrübesiyle su pompası teknolojilerinin geleceğini şekillendiren Wilo, sınıfının en verimli pompası Wilo-Actun ZETOS ile Türkiye’de ilk kez bir kamu kurumuna, aynı seriden çok sayıda yüksek verimli ürün sundu. Bu ürünler, su temini projesinin her aşamasında kullanılarak, Bozburun Yarımadası’na içme suyu sağlanmasında önemli bir rol üstlendi. Wilo, MUSKİ’nin proje kapsamındaki su teminini karşılayarak, yüksek verimlilik ve güvenilir çözümleriyle verimliliği artıracak.

Üstün donanımı ve 150 yılı aşkın tecrübesiyle, geleceğin su teknolojilerini geliştiren Wilo, Yetkili Servis Toplantısı’nda, Türkiye’nin dört bir yanından gelen servis yöneticileri ve teknik ekiple bir araya geldi. 17-19 Kasım tarihleri arasında Kıbrıs’ta gerçekleştirilen etkinlikte, servis ağının performansını artırmaya yönelik stratejiler, 2025 hedefleri ve yeni dönem projeleri detaylı bir şekilde ele alındı. Yenilikçi ürün sunumları ve interaktif oturumlarla zenginleşen program, sadece servis süreçlerinin iyileştirilmesine değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik odaklı çözümlerle müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmaya yönelik önemli adımlara sahne oldu.

Masdaf, 2022 yılında hayata geçirdiği, "Masdaf Yetenek Gelişimi ve Çıraklık Programı" ile meslek liselerindeki öğrencilerin, mesleki gelişimlerine katkı sağlamaya ve akışkan teknolojileri sektörünün artan teknik eleman sorununa çözüm bulmaya devam ediyor.

Su depolama sektörünün öncü firmalarından Ekomaxi, belirsizliklerin hakim olduğu 2024 yılında cirosal bazda yüzde 20 büyüyerek, pazardaki güçlü konumunu pekiştirdi. Ekomaxi, zorlu geçen 2024 yılını da hedeflerini gerçekleştirmiş olarak geride bırakıyor.

Su stresi altında olan Türkiye’de kaynaktan gelen suyun yüzde 50’si yaşam alanlarına ulaşmadan kayboluyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu sorunun çözümü için hazırladığı ’Su Verimliliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı’da bütün belediyelerde su verimliliğinin artırılmasını ve su kayıp oranının 2033’e kadar yüzde 25 düşürülmesini hedefliyor. Ekomaxi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yağız, belediyelerin şebeke suyu depolama tesislerinde yaygın olarak kullandıkları betonarme depoların, Türkiye’nin 2033 hedefine ulaşmasında önemli bir engel teşkil ettiğini açıkladı.

Kazancı Çevre Tekniği bünyesinde, Türkiye’nin global su arıtma markası Rielli’nin uzmanlığını, yaygın servis ağı ile amatör denizcilerin ve profesyonel deniz taşıtlarının kullanımına sunan Rielli WM 220V AC su yapıcıların dünya lansmanı, Amsterdam’da düzenlenen ve küresel denizcilik sektörünün en prestijli iş ve inovasyon buluşması olarak kabul görülen METSTRADE 2024’te gerçekleştirildi. Rielli WM 220V AC su yapıcılar, 8 farklı modelinde 100 – 450 litre/saat üretim kapasitesiyle amatör denizcilerin ve profesyonel deniz taşıtlarının tatlı su ihtiyaçlarını karşılıyor.

Su depolama sistemlerinin öncü markası Ekomaxi, iç pazardaki iddiasını ihracat pazarlarında da sürdürmeye devam ediyor. 2024 yılında hedef pazarlarda toplam 7 fuara katılan şirket, şimdi de 20-24 Kasım tarihleri ​​arasında Fas’ın El Jadida şehrinde düzenlenecek olan SIB - Salon International du Batiment’e katılmaya hazırlanıyor.

Hayat kalitesini yükseltmek için üstün teknoloji ürünleri sunan Bosch Ev Aletleri, yeni "Tezgah Altı Su Arıtma Cihazı"nı tüketicilerle buluşturdu. Tüm zararlı maddelerden ayrıştıran cihaz, temiz ve sağlıklı suyu Bosch kalitesi ve güvencesiyle evinize getiriyor.

Su depolama sektörünün öncü markası Ekomaxi, KENT Etiler projesinin de çözüm ortağı oldu. İstanbul’un en seçkin semtlerinden Etiler’de inşa edilen projedeki; toplam 1.220 dairenin, 166 adet ticari alanın ve 96 adet ofisin kullanım suyu, Ekomaxi’nin GRP modüler depolama sistemleri tarafından güvenle depolanacak.

2024 yılında “yalın” ve “kalite” odaklı ürün ve hizmet anlayışı ile üretim tesislerini ve tüm operasyonel süreçlerini yeniden yapılandıran GF Hakan Plastik, 2025 yılında da aynı stratejisini sürdürecek.

GF Hakan Plastik, GF Building Flow Solutions bünyesindeki dönüşüm yolculuğunu yaptığı yeni yatırımlarla gelişen dünya koşullarına uyum sağlamak ve daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek amacıyla şekillendiriyor.

Georg Fischer, Paris Anlaşması tarafından önerilen küresel sıcaklık artışının 1,5 derece tutulması ve bu konuda yürütülen çalışmaları içeren 2024 yılı yarıyıl raporunu yayınladı.
2050 yılında kadar net sıfır sera gazı (GHG) emisyonuna ulaşma hedefini duyuran GF, sürdürülebilirlik ve inovasyon liderliğine doğru önemli bir adım daha atmış bulunuyor.

GF Hakan Plastik yetkilileri 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin 25. Yılı nedeniyle yaptıkları açıklamada dirençli şehirler yaratmanın, güvenli ve kalite malzemelerle oluşturulacak üstyapı/altyapı sistemlerinin yapı güvenliğinden insan sağlığına kadar geniş yelpazedeki etkilerine dikkat çektiler:

Yaşam alanlarını yenilikçi fikirlerle donatan Geberit, denizcilik sektörünün önceliklerinden olan konforlu yolculuk ihtiyacını Mapress CuNiFe Sistem Boruları ile sağlıyor. Geberit’in keyifli ve güvenli bir deniz yolculuğu için geliştirdiği Mapress CuNiFe Sistem Boruları, tuzlu suda yüksek direnç, uzun ömürlülük ve kolay bakım vadediyor. Korozyon ve diğer dış etkenlere karşı gereken çözümlere uygun üretilen Mapress CuNiFe, bakır-nikel-demir alaşımının üstün dayanıklılığı sayesinde gemi inşaatında yüksek performansını kanıtlıyor.

Henkel'in Orta Doğu ve Afrika (MEA) bölgesinde faaliyet gösterdiği altı ülkede bulunan toplam sekiz Yapıştırıcı Teknolojileri üretim tesisi, yenilenebilir elektrik kaynaklarına başarılı bir şekilde geçiş yaptı. Henkel, bu sayede söz konusu tesislerinde elektrik kullanımından kaynaklanan karbondioksit emisyonlarını, diğer bir deyişle Kapsam 2 emisyonlarını sıfırladı.

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı ve medeniyetin simgesi olarak gösterilen şehirlerin sürdürülebilirliğe hizmet etmesi gerektiğine dikkat çekti. Küresel ısınmanın tetiklediği aşırı hava olaylarının şehirlerdeki yaşamı tehdit ettiğini hatırlatan Emrullah Eruslu, “Şehirlerin yüksek karbon salınımının önüne geçmek ve daha az enerji harcayan yerler haline getirmekte hepimize sorumluluk düşüyor. Depremlerde yıkılmayacak, enerji verimli, sağlıklı ve konforlu binalara sahip şehirler için yalıtım uygulamalarının titizlikle uygulanması gerekiyor” dedi.

Türkiye’de 10 milyondan fazla bina, 30 milyonu aşan hane bulunuyor. Bu binaların sadece yüzde 25’i yalıtımlı iken yüzde 75’lik büyük bir bölümü yalıtımsızlık nedeni ile gereğinden fazla enerji tüketiyor. Enerjimizin yaklaşık yüzde 70’ini doğalgazımızın ise yüzde 99’unu ithal ediyoruz. Ülkemizde kullanılan toplam enerjinin yüzde 32,7’si binalarda tüketilirken bunun da yüzde 80’inini kışın ısınma, yazın ise soğutma için kullanıyoruz. 2023 yılında enerji ithalatı faturamız yaklaşık 70 milyar dolar oldu. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasında yalıtımın önemli bir araç olduğunu söyleyen İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle yaptığı açıklamada Türkiye’de yalıtımsız bina kalmaması durumunda her yıl yaklaşık 12-15 milyar dolar tasarruf edilebileceğini belirtti.

Eryap Grup bünyesinde yer alan, sektörünün yüzde 100 yerli sermayeli tek Türk markası Bonus Yalıtım, itibarlı ve deneyimli bir ismi üst yönetim ekibine dahil etti. 45 yıla yaklaşan kariyerinde görev yaptığı iş dünyası kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da yüklendiği önemli liderlik sorumluluklarıyla önemli bir iz bırakan Ferdi Erdoğan, Bonus Yalıtım İcra Komitesi Üyesi olarak göreve başladı.

Yangın yalıtımı, sanayi tesislerinde hem İş Yeri Sağlığı ve Güvenliği (İSG) açısından hem de maddi kayıpların önlenmesi için en çok dikkat edilmesi, iyi uygulanması gereken yalıtım konusu olarak ön plana çıkıyor. Yanıcı malzemelerin ve kimyasalların, yanıcı gazların kullanıldığı; yüksek miktarda enerji akışı gerçekleşen sanayi tesislerinde ve depo alanlarında asla ihmale gelmeyecek bir konu olan yangın yalıtımı, yangının büyümesini sınırlıyor, çalışanların güvenli tahliyesi ve yangına müdahale için zaman kazandırıyor.

Türkiye’yi 59 yıl önce çevre dostu ve sağlıklı yalıtımla tanıştıran öncü marka İzocam olarak, insan sağlığını ve doğayı merkeze alan ürünlerimizle ülkemizde ve yurt dışında iddialı projelerin çözüm ortağı olmayı sürdürmekteyiz. Yapımında geri dönüşümlü malzemelerin de kullanıldığı, insan sağlığına zarar vermediği ve çevre dostu olduğu kanıtlanmış ürünlerimizle sürdürülebilir geleceğe katkı sağlarken, attığımız her adımla karbon ayak izini azaltmakta kararlıyız!

Yangından Korunma Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan İZODER-Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, yangınlara karşı binalarda doğru malzeme seçimi, doğru uygulama, etkin denetim ve önleme sistemlerinin önemine dikkat çekti. Emrullah Eruslu, yürürlükte olan Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’in eksiksiz şekilde uygulanması ve denetimlerin sıkılaştırılması gerekliliğinin de altını çizdi.

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri, 18-21 Aralık 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi'nde, endüstriyel verimliliği artıran yenilikçi robot teknolojilerini ziyaretçilerle buluşturdu. Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Nurettin Geçgel, yeni nesil otomasyon sistemleri ve çözümlerini katılımcılarla paylaştı.

Siemens Xcelerator'ın bir parçası olan Building X, Verdantix'in "Green Quadrant Bina Operasyonları için IoT Dijital Platformları 2024" raporunda; bina operasyonları için en kapsamlı dijital IoT platformu olarak öne çıktı.

Mitsubishi Electric, 2050 Çevresel Sürdürülebilirlik Vizyonu çerçevesinde "net sıfıra" ulaşma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Ürün gamından çevre dostu çözümlerine kadar her alanda çevresel politikalarını uyguluyor. "Changes for the Better" sloganı ile sürdürülebilir bir geleceği hedefleyen şirket, enerji tasarruflu ürünler ve inovatif çözümlerle sera gazlarını azaltmayı amaçlıyor.

Akıllı, sağlıklı ve sürdürülebilir binalarda küresel lider olan Johnson Controls, şirketin sektör lideri Bina Otomasyon Sistemi (BAS) Metasys'e, ticari, endüstriyel ve kurumsal binaların ihtiyaçlarını karşılayan, büyük bir merakla beklenen bir güncelleme başlattı.

Danfoss’un endüstriyel otomasyon ve kontrol sistemleri kategorisinde yer alan ürünü iC7, enerji verimliliği ve performansı ön planda tutan özellikleriyle, maliyetleri düşürmeyi ve verimliliği artırmayı amaçlıyor. iC7’nin dikkat çeken avantajları arasında modüler tasarım, akıllı kontrol sistemleri, dayanıklılık, güvenilirlik ile kapsamlı izleme ve analiz seçenekleri bulunuyor. Ürün, Türkiye pazarının ihtiyaçlarına tam uyumluluk gösteriyor.

Mitsubishi Electric Türkiye, dijital dönüşüm ve 5G iletişim çağına öncülük etmeyi amaçlayan yeni nesil endüstriyel otomasyon çözümlerini sergilediği WIN Eurasia Fuarı’nda kolaboratif robotu aracılığıyla Dünya Çevre Günü’ne yaptığı özel vurgu ile dikkatleri üzerine çekti. Mitsubishi Electric’in yapay zekâ ve 5G bağlantısı ile uzaktan robot programlama yöntemiyle kendisine verilen birtakım görevleri yerine getirebilen kolaboratif robotu, ziyaretçileri çevreye duyarlı olmaya davet etmek için 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne özel gerçekleştirdiği uygulamayla büyük ilgi gördü. Kendisine verilen sesli komutlar dahilinde mekandaki çöpleri toplayan robot, temiz bir gelecek için çalışarak “çevremizi temiz tutalım, geleceğimizi koruyalım” mesajı verdi.

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Anladım!
Decline