Ayvaz komple paslanmaz çelik malzeme kullanarak, TS EN 15266 standardına uygun olarak ürettiği Indoor-flex gaz hortumlarıyla, müteahhit ve tesisatçılara bina içi doğal gaz tesisatlarındaki gaz dağıtımı ve gazın tüm kullanım yerlerine ulaştırılması için daha esnek, güvenilir ve etkin bir çözüm getiriyor.
Doğal gazı bina içi (daire içi) tesisatlarında kullanım yerlerine ulaştırmak, tesisatçılar için rijit boru ve fitingslerin kullanımından kaynaklanan pek çok nedenden ötürü hep sıkıntılı bir konu olmuştur. Bu malzemeler kullanılarak yapılan klasik bina içi doğalgaz tesisatları, zaman ve işçilik maliyetlerini artırdığı gibi her dönüş noktasında bakım ihtiyacı doğurmaktadır.
Indoor-flex, rijit boru bağlantılarına kıyasla mükemmel bir performans ve tesisat avantajı sunar. Ek parçaya gerek duymayan yapısı ve yüksek esneklikte doğal gaz dağıtım sistemi olmasının yanı sıra, deprem riski yüksek bölgelerde de kullanıcı güvenliği açısından üstün özellikler taşıyan bir sistemdir.
Avrupa Standardı EN 15266’ya uygun olarak üretilen sistem, Amerika ve Japonya'da 30, Avrupa'da ise 3 yıldır güvenle kullanılıyor.
Indoor-flex Bina İçi Tesisat Hortumunun Avantajları
Indoor-flex sistemi geleneksel uygulamalara kıyasla; taşıma, ölçme, kesme, diş çekme, boru sabitleme ve bağlama gibi yoğun iş gücü gerektiren konularda büyük avantajlar sunar.
Indoor-flex’in rijit sisteme oranla en büyük özelliklerinden biri hafif ve kolay taşınabilir olmasıdır. Makara ve kangal formda piyasaya sunulduğu için, montajı yapılacak yere bir kişi tarafından kolayca taşınabilir. Ayrıca az yer tuttuğu için depolama alanından da tasarruf sağlar. Indoor-flex pratik bir bağlantı alternatifidir; basit kesme ve sıyırma aparatları kullanarak montajı yapılabilir. Daire içi doğal gaz tesisatını, rijit boru kullanılan geleneksel sistemlere oranla çok daha hızlı yapar ve zamandan kazanırsınız.
Indoor-flex’i geleneksel sistemlerden ayıran en önemli özelliklerden biri de güvenliğidir. Rijit boru kullanarak doğal gaz tesisatı yaptığınızda, çok sayıda ara bağlantı kullanırsınız. Indoor-flex ise esnek olduğu için ara bağlantı parçası veya dirsek gerektirmez; deprem riski bulunan bölgelerde rijit boruya kıyasla çok daha güvenlidir. Tüm bu avantajlara ek olarak Indoor-flex mutfağınızın güzelliğini bozmaz. Hortumları gizleyen kanallar sayesinde dekoratif bir görüntü sunar.
Indoor-flex’in Uygulanması
Indoor-flex, depolaması ve taşıması kadar uygulaması da kolay yepyeni bir sistemdir. Aşağıdaki adımları izleyerek siz de güvenli bir bağlantıyı kolayca uygulayabilirsiniz.
1 - Tesisat Yolunun Seçilmesi: Tesisat yolunu seçerken en kısa ve dönüşlerin en az olduğu yol seçilmelidir. Seçim yaparken uygunluk tespitine de dikkat edilmesi gerekir.
2 - Hortum Çaplarının Tespiti: Hortum çaplarının tespiti sistemde gereken akışkan debisine göre sistemi tasarlayan mühendisler tarafından hesaplanır.
3 - Ayrım Noktalarının Tespiti: Ayrım noktalarının tespiti, gaz yakıcı cihaz ve tesisat yolunun fiziki durumu ile basınç kayıplarına göre tespit edilir.
4 - Hortum Kanalının Montajı: Hortum kanalları daire içlerinde 2 metrenin altındaki yerlerde daire dışında kalan kısımda ise komple kanal kullanılması zorunludur. Daire içinde 2 metrenin üstündeki yerlerde isteğe bağlı olarak hortum kelepçesiyle de montaj yapılabilir.
5 - Hortum Montajı: Hortumu monte ederken şu kurallara uyulmalıdır. Hortumun ucu 4 cm kadar düzleştirilmeli ve PVC kaplama sıyrılmalıdır. Hortum kesildikten sonra bağlantı parçası montajlanmalı ve son olarak somunlar sıkılmalıdır.
6 - Vanaların Montajı: Vanaların montajında dişli bağlantılarında muhakkak sızdırmazlık elemanı kullanılmalıdır. Tesisatta hortumların burulmaması için öncelikle dişli bağlantılar yapılmalı, sonrasında hortum bağlantısı yapılmalıdır. Vana bağlantılarında vanaları kelepce ile sabitlenmelidir.
7 - Kaçak Testi: Hattın doğru kurulduğunu kontrol etmek ve gaz kaçaklarına mahal vermemek için kaçak testi yapınız.
8 - Plastik Kapakların Kapatılması: Sistem montajından sonra kanal kapaklarını kapatarak işlemi tamamlayınız.{jcomments on}