Viessmann, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile yapılan Marka Ders sözleşmesi kapsamında, her biri alanında uzman mühendis kadrosuyla, 2021 - 2022 dönemi Bireysel ve Endüstriyel Enerji Sistemleri dersini verme sorumluluğunu üstlendi.
Viessmann’ın, geleceğe yapılan en büyük yatırımlardan birinin sektöre yeni insanlar yetiştirmek olduğunun bilinciyle çıktığı yolda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi müfredatına eklenen marka dersler kapsamında, firma yetkilileri öğrencilere Bireysel ve Endüstriyel Enerji Sistemleri dersi vermeye başlıyor.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi senato toplantı salonunda gerçekleştirilen “ESM 3555 Viessmann Bireysel ve Endüstriyel Enerji Sistemleri” protokol törenine Viessmann Türkiye Genel Müdürü Celalettin Çelik online olarak katılırken; sözleşme, İzmir Bölge Müdürü Yusuf Erdem Önder ile Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek arasında imzalandı.
Konuşmasında Viessmann gibi sektör liderlerinin eğitim alanındaki katkılarının büyük bir amaca hizmet ettiklerine değinen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, "Bir yandan AR-GE Üniversitesi olurken, diğer taraftan da girişimci öğrenci yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizin burada aldıkları bilgi, eğitim ve öğretim ile iş hayatına daha avantajlı atılabilmelerini hedefliyoruz. Öğrencilerimizi girişimci ve öz güveni yüksek öğrenciler olarak mezun etmek istiyoruz. Bunu yapabilmek için lisans ve lisansüstü araştırma projeleri derslerini de gündeme aldık. Bunları yaptık ve öğrencilerimiz proje hazırlayabiliyor. Eksik olan noktamız ise marka derslerdi. Büyüklerinin bu işleri nasıl yaptıklarını gözlemlemeleri açısından bizim asıl dış paydaşlarımız dediğimiz mezun olduklarında görev yapacakları alanlar için Viessmann’la yaptığımız görüşmeler sonucunda marka dersleri getirdik. Bunlardan en önemlilerinden birisini de bugün yapacağımız protokol teşkil ediyor. Marka dersler ile bir adım daha öne çıkacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
2021 - 2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında açılacak olan marka dersi, tek oturumda haftada 90 dakika olmak üzere çevrimiçi ve eşzamanlı olarak verilecek. İşbirliğinin kapsamında ayrıca yılda en az bir kez üniversite ile belirlenecek konuda atölye çalışması, marka konferans ya da kişisel gelişim semineri yapılması ve kariyer günlerine katılınarak öğrencilere mülakat konusunda bilgi verilmesi de yer alıyor.