İklimlendirme sektöründe satışa sunduğu doğa dostu ürünleriyle sektöre öncülük eden DemirDöküm; ısıtma, soğutma ve sıcak suda geleceğin cihazı olarak gösterilen ısı pompası ürün ailesini geliştirmeye devam ediyor. 2018 yılında MaxiAir ile ısı pompası alanına giriş yaparak kısa sürede önemli bir pazar payına ulaşan DemirDöküm, MaxiAir Plus Mono'yu satışa sundu. Isı pompası ürün grubuna her yıl yeni yatırımlar yapan DemirDöküm bu alandaki hedefini büyüttü.
DemirDöküm; sağlıklı, yüksek kaliteli ve maksimum tasarruf sağlayan ürünleriyle sektöre öncülük etmeye devam ediyor. Havadaki ısı enerjisini minimum elektrik enerjisi ile harmanlayarak tüketicilerin ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacını tek cihazda karşılayan DemirDöküm, MaxiAir ısı pompası ailesinin yeni üyesini satışa sundu. DemirDöküm, MaxiAir Plus Mono ile ısı pompasındaki iddiasını artırıyor.
Çevrenin korunması, sürdürülebilir bir gelecek ve var olan emisyonların minimum seviyeye indirilmesi amacıyla yenilenebilir enerjide önemli adımların atıldığı günümüzdeKışın düşük, yazın yüksek sıcaklıkta en ideal ısı konforunu minimum enerji tüketimi ile sunmak için geliştirilen MaxiAir Plus Mono'yu iş ortaklarına dijital bir toplantıyla tanıtan DemirDöküm, yenilenebilir enerji trendleriyle şirketin bu alandaki hedeflerini paylaştı. Enerji verimliliği, yeşil enerji, enerji tüketimi gibi konularda uzun yıllardır önemli çalışmalar yürüten DemirDöküm’ün tanıtım toplantısı, Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Atan, Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erol Kayaoğlu ve Sabancı Üniversitesi EDU Eğitim Ortağı Aykut Yalçın’ın katılımı ile gerçekleşti.
Gezegenin sürdürülebilir geleceği için önümüzdeki 30 yıl içinde sıfır karbon hedefi koyan Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı'na uygun olarak; tarımdan sanayiye, enerjiden iklimlendirmeye kadar tüm sektörlerin karbonsuz bir strateji benimsenmesi gerekeceğine işaret eden Ufuk Atan, “İklim değişikliği ile ilgili mücadele kapsamında kabul gören anlaşmalarla; 2030 yılına kadar karbon emisyonunda yüzde 55 düşüş hedefleniyor. Yenilenebilir enerji payında yüzde 32, enerji verimliliğinde ise yüzde 32,5 artış hedefleyen Paris Anlaşması ile 2050 yılında AB'de hedef sıfır karbon” dedi.
“TRENDLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR VE HIZLI ADAPTASYON SAĞLIYORUZ”
Kabul edilen anlaşmaların, açıklanan taahhütlerin, enerji odaklı iklimlendirme sektörü için hayli önemli olduğuna dikkat çeken Atan, "Önümüzdeki süreçte kabul edilen anlaşmalar gereği AB ülkeleri ile yapılacak ticarette bu hedeflere uyum sağlamamız gerekecek. Bakanlığımız, uyum çalışmalarıyla ilgili süreci başlatmış durumda. Çevre odaklı kanun değişikliklerine sektör olarak aşinayız. Bunun bir benzer örneğini de 2018 yılında ErP geçişinde yaşadık. Türkiye Avrupa trendlerini çok yakından takip ediyor ve hızlı adaptasyon sağlıyor" dedi.
“İKLİM NÖTR EKONOMİ HEDEFİNDE ISI POMPALARININ ÖNEMİ ARTACAK”
Mutabakatla enerji verimli ürünlerin hem üretimi hem de son kullanıcı tarafında teşvik edilmesinin öngörüldüğüne dikkat çeken Ufuk Atan; "Yeşil Mutabakatın getirdiği önümüzdeki süreçte ortaya çıkacak yönetmelik ve teşvikler sayesinde ısı pompası pazarının öneminin artacağı öngörülüyor. Isı pompaları; temiz bir enerjiye sahip ve yüksek verimli cihazlar olması sebebiyle iklim nötr ekonomiye geçişte sektörü yönlendirecek ürünler olacak" açıklamasını yaptı.
“3 İHTİYACI TEK CİHAZLA KARŞILIYOR”
Pandemi ile ülkemizde sağlığa ve çevreye duyarlılığın arttığını belirten Atan şöyle konuştu: "Pandemi sürecinde oluşan önemli trend, müstakil ve bahçeli evlere yönelik artan talep oldu. Bu tür yaşam alanları için çevreci, verimli ve konforu karşılayan teknoloji ürünü ise ısı pompası. Isıtma, soğutma ve sıcak su kullanım ihtiyacını tek cihazla çözüm sunan bu ürünler kullanıcıların hayatını büyük ölçüde kolaylaştırıyor. 5 birim ısı enerjisi elde etmek için 4 birim enerjiyi havadan kullanan ve yalnızca 1 birim elektrik enerjisi kullanarak doğaya zararlı etkiyi minimuma indiren ısı pompaları, üst düzey sağladığı enerji tasarrufuyla da tüketici bütçesine destek oluyor."
“AVRUPA ISI POMPASI PAZARI 5 YILDA 4 KAT BÜYÜDÜ”
Toplantıda gezegenin sürdürülebilir geleceği için yüksek verim ve yüksek enerji tasarrufu sağlayan ısı pompası ürün geliştirilmesi için DemirDöküm'ün son 5 yıldır önemli çalışmalar yürüttüğünü belirten Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erol Kayaoğlu, ısı pompası trendinin Avrupa'da katlanarak artış gösterdiğini belirtti. Avrupa ısı pompası pazarının 5 yılda 4 kat büyüdüğünü, pazarın 800 bin adet seviyesine ulaştığına dikkat çeken Kayaoğlu, ürün satışında Almanya ve Fransa'nın öncü ülkeler arasında yer aldığını, bu ülkelerde yıllık 150 bin bandında ürün satışı gerçekleştiğini kaydetti. Kayaoğlu, İtalya, İngiltere, Hollanda, İsviçre gibi ülkelerde de satış adedinin 50 bin seviyesine ulaştığını, Türkiye ile kıyaslanabilecek iklim ve pazar büyüklüğüne sahip olan İspanya'da ise satışların 2020 yılında 7 kat büyüyerek 35 bin adede çıktığını söyledi.
"TÜRKİYE’DE ISI POMPASINDA CİDDİ FIRSAT VAR"
Yeşil Mutabakat ile birlikte üretim yaklaşımından ürünlerin paketlenmesine kadar birçok alanda değişimin yaşanacağına dikkat çeken Kayaoğlu, yüksek enerji verimliliği ve sıfır atık hedefi doğrultusunda yeni kavramlar ve yeni ürünlerin sektörün geleceğini şekillendireceğini söyledi. Erol Kayaoğlu, "Yakın bir gelecekte hayata geçecek uyum çalışmalarıyla birlikte yenilenebilir teknoloji pazarının çok ciddi büyüyeceğini ve İspanya seviyelerine geleceğini öngörüyoruz. Nüfus potansiyelini düşünürsek Türkiye'de ısı pompası pazarında ciddi fırsat var" dedi.
“PAZAR PAYIMIZI HER YIL YÜZDE 3 ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
DemirDöküm'ün 67 yıllık öncülüğünü ısı pompası alanında da devam ettirerek MaxiAir ile 2018 yılında ısı pompası pazarına girdiklerini hatırlatan Erol Kayaoğlu, DemirDöküm'ün üretim ve hedefleriyle ilgili olarak şunları kaydetti: "Üç yıl önce ısı pompası pazarına giren DemirDöküm, sektördeki iddiasını 2019 yılında daha çevreci, verimli ve daha sessiz çalışan MaxiAir Plus ile farklı bir noktaya taşıdı. MaxiAir Plus Mono ile yeni bir başarı hikayesi yazmayı hedefliyoruz. 2021 yılında hedefimiz pazar payımızı yüzde 10’un üzerine taşımak. Önümüzdeki her bir yıl için de kendimize yüzde 3'lük pazar payı artış hedefi belirledik.”
“HER BÖLGE, HER İLDE KENDİNE ÖZGÜ FIRSATLAR VAR”
Toplantıda ısı pompası ürün grubunun sıcak iklimde ve doğalgaz yatırımının olmadığı bölgelerde daha çok tercih edildiği algısının olduğunu fakat DemirDöküm'ün ürünü lanse ettiği tarihten günümüze talepler doğrultusunda 25 farklı ilde sistem kurulumunu yaptığını belirten Kayaoğlu; "Her bölge, her il kendine özgü çok farklı fırsatları barındırıyor. Afyon, Kastamonu, Zonguldak gibi soğuk iklime sahip bölgeler de mevcut. Sakarya, Çorum, Trakya gibi büyük illere yakın yerlerde de ciddi potansiyel var. O yüzden her bölgede ısı pompasının üstün özellikleri sayesinde bu kategoriye ihtiyaç mevcut" açıklamasını yaptı.
ÇEVREYE 700 KAT DUYARLI YENİ NESİL ISI POMPASI
Kışın düşük, yazın yüksek sıcaklıkta ideal ısı konforunu minimum enerji tüketimi ile sunmak için geliştirilen DemirDöküm MaxiAir Plus Mono, çevreye 700 kat daha duyarlı olan R290 yeni nesil soğutucu akışkan teknolojisiyle ön plana çıkıyor. Isıtma verim sınıfında (COP) 5,4’e varan, soğutma verim sınıfında (EER) 4,6’ya varan enerji değerleriyle düşük enerji tüketimine sahip olan MaxiAir Plus Mono ısı pompası, yüksek sezonsal değerleri sayesinde A+++ verimle çalışarak minimum enerji tüketimi sağlıyor. Kompakt boyutlarıyla yer sorununu da ortadan kaldırıyor ve dar alanlarda dahi kolay montaj imkanı sunuyor. Kütüphane sessizliğinde bir yaşam alanı vadeden ürün, 3 metre mesafede bile 28 dB(A) ses seviyesiyle konfor çıtasını yükseltiyor. Maxi Air Plus Mono Isı pompası 5, 8, 12 ve 15 kW kapasite seçenekleri ile farklı kullanım ve ihtiyaçlara uygun olacak şekilde satışa sunuluyor.