Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında faaliyet gösteren Danfoss, kurucusu Mads Clausen tarafından 1943 yılında icat edilen dünyanın ilk radyatör termostatının 75’inci yıldönümünü kutluyor.
Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında faaliyet gösteren Danfoss, kurucusu Mads Clausen tarafından 1943 yılında icat edilen dünyanın ilk radyatör termostatı Danfoss simgesi 75’inci yılını kutluyor. Danfoss’un simgesel ürünü termostatlar, 75 yıl sonra her zamankinden daha fazla rağbet görüyor.
Her eve radyatör termostatı montajı yapılsa yılda 12 milyar Euro tasarruf edilebilir
Avrupa Bina Otomasyonu Kontrolü Derneği’nin hazırladığı rapora göre sadece Avrupa’da manuel ve standard dışı vanaya sahip 500 milyon üzerinde radyatör bulunuyor ve her eve radyatör termostatı montajı yapılsa, yılda 12 milyar Euro ve 130 TWh enerji tasarrufu sağlanabiliyor. Bu sayede Avrupa'nın yıllık CO2 emisyonu 29 milyar ton azalabilirken bu yatırımın yalnızca iki yılda kendini amorti etmesi mümkün.
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının** 2018 Enerji Verimliliği gelişim raporuna göre ülkemizde ise tüketilen enerjinin %20’si konutlarda tüketilirken alan ısıtması için harcanan enerji bu oranın yaklaşık %60’ına denk geliyor. Eğer mevcut konutlarda radayatörlerde standarta uygun termostatik radyatör vanaları kullanılırsa %30’a varan oranlarda enerjiden tasarrufu mümkün olacaktır.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Danfoss Radyatör Termostatları Başkan Yardımcısı Anders Barkholt, Mads Clausen’in bilgi ve teknolojisinin tüm yeni elektronik Danfoss termostatların temelini oluşturduğunu belirterek: "Bu sayede tüketicilerin istekleri doğrultusunda trendleri takip edebiliyoruz" dedi.
1943 yılından bu yana yaklaşık 350 milyon adet termostat daha üreten Danfoss, en son geliştirdiği akıllı radyatör termostatı Danfoss Eco™ ile ayrıca geçtiğimiz aylarda prestijli Kırmızı Nokta ve Danimarka Tasarım Ödüllerini kazandı.
Danfoss daha iyi, daha akıllı ve daha verimlibir gelecek için ileri teknolojiler geliştirmeye devam edecek.