HVAC

LUFTSİS AS Hollanda menşeili BlyGold International ile Türkiye MASTER-Franchisor anlaşması imzaladı ve Blygold Turkey oluşturuldu.

 

LUFTSİS AS Hollanda menşeili BlyGold International ile Türkiye MASTER-Franchisor anlaşması imzaladı ve Blygold Turkey oluşturuldu.LUFTSİS AS Hollanda menşeili BlyGold International ile Türkiye MASTER-Franchisor anlaşması imzaladı ve Blygold Turkey oluşturuldu.BLYGOLD Korozyon Önleme Sistemi
Blygold 30 yılı aşkın süredir HVAC sistemleri bataryaları için korozyon kaplama sistemleri üretimi ve uygulamaları yapmaktadır. Kendi sektöründe dünya lideri markadır. Merkez tesisleri Hollanda da olmak üzere 56 ayrı ülkede franchisor bayileri ve ülke bazlı Master franchisor distribütörleri ile HVAC sektörüne hizmet vermektedir. BlyGOLD PoluAl XT adı verilen Alüminyum pigmentli Poliüretan korozyon kaplama sistemi kendi adına tüm dünyada patentlidir. Devrim niteliğindeki bu ürün korozyon önleme ve korozyona bağlı ısı değişiciler ve metal yüzeylerde zaman içerisinde oluşan %20 varan kapasite kayıplarını önlemektedir.

İçeriğindeki alüminyum pigmentler sayesinde kaplama sisteminden kaynaklanan batarya kapasite kayıpları minimum da gerçekleş mektedir. (kanat geometrisine bağlı olarak test değerleri % 0-3 aralığındadır.)
Hava tarafı basınç kayıpları kanat geometrisine bağlı olarak % 0-5 aralığındadır.
ASTM B117 Nötr-Tuz testi dayanımı 4000+ saat, ASTM B287 Asit-Tuz testi dayanımı 4000+ saat tir.
Ayrıca BSRIA 11.000 saat Tuz testinden başarı ile geçmiştir.
Uygulama kalınlığı 25-30 micron olup UV dayanımı mükemmeldir.

Uygulama alanları
BlyGOLD yeni imalatlarda başarı ile uygulanmakla birlikte zaman içerisinde korozyona uğramış, hasarlanma ve kapasite kayıpları oluşmuş eski klima sistemlerinin saha renovasyonunda da yoğun olarak kullanılmaktadır.

Uygulamalar BakırBoru/Aluminyumkanat, BakırBoru/BakırKanat, çelikboru/çelikkanat bataryalar, microchannel bataryalar, bunlara ait galvaniz saç flanşlar ve galvaniz/boyalı klima cihazları metal yüzeylere fabrikasyon veya şantiye şartlarında gerçekleştirilmektedir. Standart ve yüksek çalışma sıcaklığı (650 C) uygulamalarına uygundur.

BlyGold uygulaması yapılan ürünler; Klima santralları, Chiller, DX /VRF dış ünite batarya ve kondenserleri, yüksek sıcaklık / endüstriyel tip ısı değiştiriciler, metalik yüzeyler, su soğutmalı chillerlerin su kutularıdır.
Klima Cihazlarında oluşan korozyon hem hijyen şartlarını bozmakta ve insan sağlığı açısından riskler oluşturmakta ayrıca da yükselen kondenzasyon basınçları dolayısıyla klima cihazlarının yüksek elektrik enerjisi çekmesine sebebiyet vermektedir.
Blygold kaplaması cihaz kullanım ömrünü en az 2 kat (çoğu uygulamada 3 kat) arttırmakla birlikte zaman içerisinde oluşan korozyona bağlı performans kayıplarını da önlemekte ve cihazların enerji giderlerini düşürmektedir. Korozyona bağlı batarya ve diğer ürünlerin yenilenmesine de gerek kalmamaktadır.

Uygulama bölgeleri
ISO 12944 Korozyon önleme standartlarındaki C1-C5 M klasındaki 6 farklı korozif sınıftaki tüm çevresel bölgelerde ki metal yüzeyler için idealdir.
Bunlar ;
1- Jet yakıtlarının ürettiği kerosene bağlı aşırı korozif etkiye açık Havaalanları klima sistemleri,
2- Deniz üstü tüm askeri ve sivil Deniz araçlarının Klima sistemleri,
3- Deniz kenarı Tatil köyü, Hotel ve işletmelerdeki Klima Sistemleri,
4- Endüstriyel bölgeler ve asit yağmurlarına açık klima sistemleri,
5- Yüksek sıcaklık, toz ve kum fırtınalarının etkin olduğu Çöl iklimine sahip klima sistemleri,
6- Korozyona bağlı üzerinde mikroorganizma ve bakterilerin kolayca üreyebileceği hijyenin çok
önemli olduğu Hastane Klima sistemleri,
7- Enerji üretim tesislerinde kullanılan Klima sistemleri ve endüstriyel ısı değiştiriciler,
8- Hassas sıcaklık, nem gerektiren Müze klima sistemleri.


Sıkça sorulan Sorular

Blygold kaplama, bir ısı değiştiricinin termal direncini etkiler mi?
Evet, her korozyon koruma sistemi termal direnç üzerinde etkilidir. Bunun nedeni, bugün piyasada hiçbir kaplamanın, alüminyum ve bakır gibi saf metallerle aynı ısı iletken kapasitesine sahip olmaması gerçeğidir. Bir kaplamanın ısı transferini ne derece etkileyeceği, kaplama tipine, ısı değiştirici geometrisine, hava hızına vb. bağlıdır.
Blygold kaplamalar ısı iletken ve çok ince bir tabaka kalınlığında uygulanır. Bu, termal direnç ve minimum hava tarafı basınç düşüşü üzerinde minimum bir etkiye yol açar.
Blygold kaplamaların testleri, hava hızı ve batarya geometrisine bağlı olarak % 0 ila % 12 arasında değişen etkiler göstermiştir. Blygold kaplamaları ile yenilendikten sonra mevcut korozyon sorunları olan tesisler, gelişmiş bir ısı değişim kapasitesi göstermektedir. Normal durumlar için ortalama kapasite kaybı olarak% 3'ü kullanmanızı öneririz.

Korozyon, iklimlendirme cihazımın kapasitesini nasıl etkiler?
Korozyon, HVAC ekipmanınızın verim ve kapasite kaybına neden olur. Sonuç olarak, ekipman daha fazla enerji tüketecek ve daha az soğutma kapasitesi üretecektir. Yüklemeniz en çok ihtiyacınız olduğunda en kötüsünü gerçekleştirecektir. Isı eşanjörleri, ısı eşanjöründe (bakır ve alüminyum) farklı metallerin kombinasyonu ve çevre kirliliğine ve korozif elemanlara sürekli maruz kalma nedeniyle korozyona karşı son derece hassastır. Borulardaki sıvı / gaz ortamı ile kanatların üzerinden geçen dış hava arasındaki ısı transferi, alüminyumun korozyonu nedeniyle azalır. Buna ek olarak, kanatlar üzerindeki kirlilik, ısı değiştiriciden gelen hava akışını önemli ölçüde azaltacaktır. Emilen ısıyı, iklimlendirilmiş alandan serbest bırakmak için sistem, yoğuşma sıcaklığını / basıncını yükseltir, bu da gaz / sıvı ve dış hava arasında daha yüksek bir sıcaklık farkı ile sonuçlanır. Ortaya çıkan yüksek kondenzasyon sıcaklığı / basıncı, ekipmanınızın kompresörünün daha fazla enerji tüketmesinin ve ömrünün azalmasının nedenidir.

Klima ünitemi temizlemek gerekli midir?
Evet. Dışarıya monte edilen üniteler büyük olasılıkla kirliliğe ve potansiyel olarak aşındırıcı maddelere maruz kalacaktır. Blygold koruyucu kaplamalarla kaplanmış üniteler bile periyodik temizlik gerektirir. Bu nedenle periyodik bakım, Blygold Garantisini sürdürmek için bir gerekliliktir. Blygold uygulaması yapılmış üniteler periyodik olarak hafif (nötr) bir deterjanla temizlenmeli ve tamamen durulanmış olmalıdır. Periyodik bakım sıklığı, ünitenin monte edildiği yer ve çevre koşullarına bağlıdır.

İklimlendirilmiş olarak gelen hava neden kokuyor?
İklimlendirilmiş olarak cihazdan gelen havaya nüfuz eden kokulara genellikle, kir ve hatta daha fazla bakteri ve evoparatörde biriken ve büyüyen mantarlar (mikroorganizmalar) neden olur. Blygold, evoparatörlerde de ısı mikroorga nizma kovucu bir yüzey oluşturarak bir çözüm sunar.

Ön kaplama (epoksi, vinil) ve Blygold arasındaki fark nedir?
Blygold'un kaplaması, ısı eşanjörünün, tümünü kaplaması ve bütününe nüfuz etmesine izin verecek şekilde uygulanan bir alüminyum partiküllü poliüretandır. Epoksi / vinil kaplamalar, bileşim tarafından poliüretandan daha alt seviyedir ve ön kaplama işlemi, imalattan sonra ortaya çıkan kesik kenarlar nedeniyle bütününü kaplamaya izin vermez. Ön kaplama sistemleri sadece korozyona karşı çok geçici bir etkiye sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda bakır ve alüminyum arasındaki tabakaya bağlı olarak cihaz kapasitesini % 15 varan oranlarda azaltacaktır.

Blygold kaplamalar nasıl uygulanır?
Blygold kaplamalar, test edilmiş ve onaylanmış teknisyenler tarafından, zaman ayarlı bir prosedür ve yüksek basınçlı hava destekli hava sprey ekipmanı kullanılarak atmosferik kontrollü boyama kabinlerinde uygulanır. Özel geliştirilmiş ve standartlaştırılmış uygulama tekniklerini bataryalar boyunca eşit tabaka kalınlığı, panjurlu kanatçıklar üzerinde bile ihmal edilebilir basınç düşüşü ve kanat boru bağlantılarından çevreye % 100 sızdırmazlık ile sonuçlanır.

Blygold ürünlerini nereden satın alabilirim?
Blygold korozyon koruma sistemleri sadece sertifikalı ve lisanslı uygulayıcılar tarafından uygulanabilir. Blygold ısı eşanjörleri uygulamaları, uluslararası bir Blygold Lisanslı Ortakları ağı aracılığıyla kullanılabilir. Bazı servis ürünleri son kullanıcılar tarafından doğrudan satın alınabilir ve uygulanabilir, örnek olarak için özel temizlik kitleri ve küçük üniteler için kitlerdir.
Blygold ile bir bataryanın işlenmesi ne kadar sürer?
Bir bataryayı işlemek için gereken süre ünitenin büyüklüğüne ve konfigürasyo nuna bağlı olarak değişecektir. Blygold uygulayıcıları, verimli iş bitirme süreleri sağlayarak, programlama gereksinimlerinizi karşılamak için her türlü çabayı gösterir. Blygold'un yüksek kaliteli ön işlem ve kaplama prosedürünü uygulamak en az üç gün gerektirir, toplam iş bitirme süresi boyuta, yapılandırmaya vb. sebeplere göre değişir.

Bir Blygold işleminden geçirilmiş ısı eşanjörü ne kadar süre dayanır?
Bağımsız laboratuvarlar, Blygold kaplamalarını hızlandırılmış koşullar altında test etmiştir. Blygold kaplamalar 4000 saatten fazla ASTM B117, Tuz Püskürtme Testi ve ASTM G85, Asit Tuz Püskürtme testine dayanmıştır. Ayrıca 11000 Saat Tuz testleri de mevcuttur. Gerçek hayatta, Blygold koruması 15 yıl dayanım gösterecektir..

Blygold uygulamaları kapasite kaybını ve artan enerji tüketimini nasıl önler?
Isı transferini ve iletkenliğini minimum düzeyde etkileyerek ve eşanjörün işlevinin bozulmasını önlemek için sürekli korozyon koruması sağlayarak, Blygold işlemi kapasite kaybını ve artan enerji tüketimini önler. Blygold micro partikül Alüminyum parçacıklar içermektedir. Bunlar tam bir dolgu oluşturur ve ısı iletimini destekler.

Bakır / bakır ısı değiştirici korozyon için bir çözüm mü?
Bir bakır / bakır ısı değiştirici temel olarak, galvanik reaksiyon ile oluşabilecek potansiyel korozyon sebebi ortadan kaldırır. Bir bakır / bakır ısı eşanjörü, çevrenin aşındırıcı etkilerine karşı yine de savunmasızdır. Bağımsız testler saf bakır / bakır ısı eşanjörünün korozyon hasarına Blygold kaplaması uygulanmış daha ucuz maliyetli bir alüminyum / bakır eşanjor kadar direnmeyeceğini göstermektedir.

Eşanjörümde korozyon olup olmadığını nasıl anlarım?
Temizlikle çıkmayan beyaz lekeler şeklinde görünmelidir, kanat yüzey alanının veya kenarlarının çukurlaşması veya diğer belirgin bozulmalar ile anlaşılır. Bakır boru etrafındaki galvanik korozyon incelemesi için biraz daha deneyime ihtiyaç vardır. Hafif ve küçük bir tornavida kullanımı ile çok fazla şey görülebilir, endoskop veya boreskop gibi tıbbi cihazların kullanımı daha da iyidir. Güç tüketimi göstergesi üzerinden de önemli galvanik korozyonlar görülebilir.

Blygold uygulamasının maliyeti nedir?
Bir ısı eşanjörünün işlemden geçirilmesi için gereken süre ünitenin büyüklüğüne ve konfigürasyonuna bağlı olarak değişecektir, dolayısıyla maliyet de değişkendir. Blygold lisans sahipleri size kesin bir fiyat verebilir. Isı değiştiricilerin koruyucu kaplamaya ihtiyaç duyan muazzam miktarda metalden oluştuğunu unutmayın. Örneğin: 1 m2'lik standart yoğuşmalı ısı eşanjörleri kaplanacak 80 m2 yüzeye sahip olabilir.

4 farklı Blygold uygulamasının arasındaki fark nedir?
Blygold Plus Tropic, iyi korozyon koruması sağlayan, çok esnek ve neredeyse her yüzeye yapışan bir balmumu bazlı kaplamadır. Ürün balmumu tabanından dolayı mekanik olarak hasar görebilir. Ürün, sahadaki uygulamalar ve tadilatlar için özellikle uygundur. Temizleme işleminden sonra kanatçık kenarlarını yeniden kaplamak için bir rötuş gereklidir. Yıllık uygulanan rötuşla birlikte uzun seneler garanti mümkündür.
Blygold PoluAl, mükemmel korozyon koruması ve esnek ve mekanik dokunma özelliklerine sahip poliüretan bir kaplamadır. Karmaşık uygulama sebebi ile tercihen fabrika uygulamasına ihtiyaç duyar. Temizleme prosedürü, kaplamaya zarar vermez, rötuş normal koşullarda gerekli olmayacaktır.

Blygold PoluAl High Temp.
Yüksek sıcaklık koşullarında uygulanacak özel bir korozyon koruma sistemidir.
Blygold PoluAl MB
Ek bir kirlenme ve mikroorganizma kovucu yüzey sağlayan bir korozyon koruma sistemi. Ürün özellikle korozyon ve mikroorganizmanın büyümesini önlemek için soğutma bataryaları üzerinde uygundur.

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Anladım!
Decline