Türkiye'de iklimlendirme, soğutma ve klima cihazları imalatçısı üyeleri arasında iş birliğini sağlayarak üyelerin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapmak amacıyla 1992 yılında kurulan İSKİD “İklimlendirme Sektörü Tanıtım Günü” Etkinliğini İzmir'de 24 Ekim 2017 tarihinde TMMOB Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirdi. Geleceğin makine mühendislerine, iklimlendirme sektörünü tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik 500 civarındaki öğrencinin katılımıyla başarıyla tamamlandı.
Nitelikli iş gücünü ve bu gücün sürdürülebilirliğini sağlamak için 12 mühendislik fakültesinden yaklaşık 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe, 9 Eylül Üniversitesi Makine ve Endüstri; Ege Üniversitesi Makine; İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Makine; Yaşar Üniversitesi Makine ve Enerji Sistemleri; Celal Bayar Üniversitesi Makine ve Endüstri; Adnan Menderes Üniversitesi Makine; Balıkesir Üniversitesi Makine ve Endüstri; Uşak Üniversitesi Makine ve Pamukkale Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencileri katılım sağladılar.
TMMOB Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’ne gelen öğrenciler, İSKİD Üyelerinin kurmuş olduğu stantları gezdi, firmalar ve istihdam olanakları hakkında bilgi aldı, staj ve iş başvurularında bulundular. Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde, sektörün duayenlerinden mühendislik ve sektör hakkında tecrübelerini dinleme fırsatı buldular.
Moderatör Yavuz SEÇKİN’in eğlenceli show ve sunumunun ardından İSKİD Başkanı Sayın Taner YÖNET, sektörün dünü, bugünü ve geleceği hakkında bilgiler verdi. Yönet’ten sonra sırasıyla Prof. Dr. Yunus Ali Çengel “İklimlendirme Sektöründe Inovasyon”; GMD Mühendislik’ten Orhan GÜRSON “İklimlendirme Sektöründe Tasarımcı Olmak”; EKE AŞ’den Hakan Bulgun “Mekanik Tesisat Proje Uygulamaları” konularında bilgi ve deneyimlerini aktardılar. Sektörün önde gelen ve etkinliğin sponsorlarından ALDAĞ AŞ. Bölgeler Satış Koordinatörü Doruk OFLAZ, Bosch Termoteknik Pazarlama Direktörü Ali AKTAŞ ve Bosch Termoteknik İnsan Kaynakları Sorumlusu Tuğçe Öz, söz alarak firmaları ve istihdam olanakları hakkında önemli bilgiler verdiler.
Etkinlik süresince öğrenciler, #iskidizmirde hashtag ile twitter üzerinden seminere inter aktif katılım sağlayarak görüş ve sorularını paylaştılar. Program sonunda hashtag’te en çok paylaşım yapan öğrencilere Prof. Dr. Yunus Ali Çengel’in TERMODİNAMİK kitabı hediye edildi.
Katılım sağlayamayan öğrenciler ve İSKİD Üyeleri için www.iskid.org.tr web sitesinden canlı olarak yayınlandı.
“İklimlendirme Sektörü Tanıtım Günü” Etkinliği
Altın Sponsorları: ALDAĞ A.Ş., BOSCH Termoteknik.
Gümüş Sponsorları: Doğu İklimlendirme, FORM A.Ş. , ISK SODEX’in
Bronz Sponsorları: Bahçıvan Motor, DANFOSS, FRITERM, Güven Soğutma, KARYER, MGT, ODE Yalıtım, TERMOKAR, ÜNTES, VENCO
İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Taner YÖNET etkinlik hakkında; “İklimlendirme Sektörü Tanıtım Günü Etkinliğini yapma düşüncemiz, sektör fuarlarına ve etkinliklerine katılamayan Anadolu’daki üniversitelere ulaşma isteğimizden doğdu. Etkinliğin ilkini 2016 yılında İç Anadolu Bölgesi Üniversitelerini kapsamak amacıyla Ankara’da yapmıştık. Bu etkinlikten sonra öğrencilerin yoğun ilgisi, ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gösterdi.
Bu yıl etkinliğimizi Ege Bölgesine taşıyarak bu bölgedeki üniversitelerimizi davet ettik. Etkinlik sırasında gerek İSKİD, gerekse sponsor standlarımıza ilgi oldukça yoğun oldu. İklimlendirme Sektörü Tanıtım Günü etkinliğimizi önümüzdeki yıl yine başka bir bölgede yapmayı planlıyoruz. İSKİD, yıllardır sektörün sorunlarına ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Sektörde kalifiye, istekli ve donanımlı mühendislerle çalışma ihtiyacımız karşısında, gelecekteki mühendislerimize öğrencilik yıllarında ulaşmamız gerektiği gerçeğinden yola çıkan üniversite-sanayi iş birliği faaliyetleri her zaman İSKİD’in önceliklerinden olacaktır" dedi.İSKİD, 1992 yılında kurulmuş olup iklimlendirme sektörünün gelişmesi ve uluslararası rekabette öne geçmesi yönünde sektör adına faaliyetler yürüten etkin bir kuruluştur. İSKİD üyelerinin temsil ettiği şirketlerin sayısı 100’ün üzerine ulaşmış ve bu şirketler Türkiye pazarının yüzde 90’ını temsil etmektedir.