HVAC

İSİB İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği Antalya Sektör Buluşma Toplantısı 06-09 Nisan 2017 tarihlerinde Antalya Kaya Belek Hotel'de gerçekleşti. 3 gün süren etkinliğe çok sayıda Sektör Firma yetkilisi, Sektör Dernekleri Yetkilileri, Sektör Basın Kuruluşları, Üniversite Öğretim Görevlileri ve öğrencilerden oluşan izleyici grup katıldı.


İSİB İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği Antalya  Sektör Buluşma Toplantısı 06-09 Nisan 2017 tarihlerinde Antalya Kaya Belek Hotel'de gerçekleşti.İSİB İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği Antalya Sektör Buluşma Toplantısı 06-09 Nisan 2017 tarihlerinde Antalya Kaya Belek Hotel'de gerçekleşti.İSİB Sektör Buluşma Toplantısı 2017'nin 6 Nisan programında İSİB Yönetim Kurulu Başkanı S.Zeki Poyraz'ın açılış konuşması ile başladı. Poyraz; " Hoşgeldiniz" dedikten sonra, bu sektörde olmaktan gurur duyduğunu, önü açık geleceği parlak bir sektör olduğunu, öğrenciler için tüm tesislerin açık olduğunu, sanayicilerin öğrencilere  tanıtım imkanı vermesini, ihracatın yüzde ellisini Avrupa ülkelerine yapıldığını, standartları sıkı kurallara bağlı olduğunu söyledi. Toplantı açılış konuşmasının ikinci bölümünde öğrencilere seslenen Başkan S.Zeki Poyraz; " Sizleri ağırlamaktan mutlu oluyoruz, gelecekte sorumluluğu alacak kişilersiniz, daha donanımlı olmanız gerekiyor. Lütfen en iyisi olun, aranan eleman olun, üretici olun, ülkelerin geleceği ürettikleri ile ölçülüyor. Başarılarıyla ön plana çıkmış kişilerin hayat hikayelerini okuyun, bu yöntemin ışık tutacağını düşünüyorum" dedi.

6 Nisan günü ilk sunum "UL Sertifikasyon Ofisi bilgilendirmesi"  İnan Ökmengil tarafından yapıldı. Elektriğin bulunmasının ilk standartlarının da başlangıcı olduğunu, standartların geliştirilmesi ile yangın adetlerinin azaldığı, güvenliğin tanımının devinim halinde olduğu, her yeni ürünün Zeki ÖzenZeki Özen"UL Sertifikasyon Ofisi bilgilendirmesi"  İnan Ökmengil "UL Sertifikasyon Ofisi bilgilendirmesi" İnan Ökmengil bulunduktan sonra risk oluşturup oluşturmadığının belirlendiği, 21. yy da servis şirketlerinin devreye girdiğini, devletin ortak olduğunu, yeni malzeme bulunduğunda ilk olarak UL'e gidildiği, mimar ve mühendislerin bunları tanımak istediği, UL'in aynı zamanda bir tedarik zinciri, arama motoru olduğunu, her sektörün bir UL sertifikası kriteri olduğunu, güvenlik ve satışa hazır olma sürecinde ürün güvenliği için onay anlamına geldiği, üretim sistemi UL alındıktan sonra da devamlı denetime tabi tulduğunu belirtti. Konuşmanın ikinci bölümünde UL Standartlarının yapısı anlatıldı.

6 Nisan gününün son etkinliği Proje Ödüllerinin verilmesiydi. 4. İklimlendirme Sanayi Ürün & Mühendislik Tasarımı Yarışması Ödül Töreni, 4. İklimlendirme Sanayi Ürün & Mühendislik Tasarımı Yarışması Ödül Töreni4. İklimlendirme Sanayi Ürün & Mühendislik Tasarımı Yarışması Ödül Töreniöğrencilerin Proje sunumları ile başladı ve sonuçların açıklanması ve Ödüllerin dağıtımı ile tamamlandı.

Ali Orhan Yalçınkaya "Dünya ve Türkiye Ekonomisi, Trendler"Ali Orhan Yalçınkaya "Dünya ve Türkiye Ekonomisi, Trendler"7 Nisan sabah programında; Ali Orhan Yalçınkaya "Dünya ve Türkiye Ekonomisi, Trendler" sunumunu gerçekleştirdi. Yalçınkaya; emtia fiyatlarının yükseleceğini, petrol fiyatlarının da yükseleğini, dünya ticaretinin toparlanmaya gittiğini, merkez bankalarının bilançolarını küçülteceğini, faizlerin de yükseleceğini, yeni bir durumun yeni bir şeyin yaşanacağını ifade etti. Yalçınkaya reel sektörde ciddi bir elenme olacağını, borçla işleri çevrildiğini, devlet ile özel sektörün birlikte yürümesi gerektiğini söyledi. Konuşmasını "2017 nisan ayından sonra Türkiye'nin önünün açık olduğunu düşünüyorum, iyimserim" diyerek önümüzdeki süreçten umutlu olduğunun altını çizdi.TEB Girişim Evi sunumu, Mehmet Sanlı TEB Girişim Evi sunumu, Mehmet Sanlı

TEB Girişim Evi sunumunu Mehmet Sanlı yaptı. "Özetle daha katma değerli ürünlere geçmeliyiz, KOBİ'ye dayalı büyüme modelini önümüze koyduk, ancak ömür boyu KOBİ kalınmamalı, TEB Girişim Evi olarak teknoloji iddiası olan, yeni iş kuran veya mevcut işini teknoloji ile geliştirmek isteyen, teknoloji iddiası olan şirketleri büyütmek istiyoruz. TİM ile birlikte işbirliğimiz başladı. 10 ilde TİM-TEB Girişim Evi altında iş yapıyoruz. Amacımızı özetlemek gerekirse; katma değerli reel sektör girişimcileri aldık bünyemize. Biz etkili danışmanlık, güçlü network desteği ile girişimci ihracatçı kavramının peşine düştük, destek verdik. Projeye teknoloji odaklı firmaları hedef aldık. Yatırımcılar ile buluşturduk. Sahaya çıkınca Üniversite son sınıf öğrencilerin girişimciliğe hazırlık seviyesi eksik olduğunu gördük ve teknik bölümde özel program başlattık. 10 ilde 11 başlık altında programlar yürüten bir çalışmamız var. Yeni mezunlara "uyan" diyoruz. Ön ödemeli teknik destek projesi geldi Türkiye'ye 2009 yılında. 190 kişiye verildi. Tanıtım yapılmadığı için para dağıtılamadı ! Şirketler yatırımla büyür, çözüm alternatifi üretiyoruz, elimizde her konuda her türlü firma var..." dedi. Mehmet Sanlı'nın sunumuna büyük ilgi gösterildi.

Hakan Akgül  "Yalın Uygulamalarda Verimlilik ve Şirketi Büyütmek" Hakan Akgül "Yalın Uygulamalarda Verimlilik ve Şirketi Büyütmek" 7 Nisan öğleden sonraki program, Hakan Akgül tarafından "Yalın Uygulamalarda Verimlilik ve Şirketi Büyütmek" konulu sunumla başladı. Hakan Akgül, "Şirketin kaynakları, kaynakların alternatif getirisi, değer zincirinde neredeyiz, ön ve arkaya geliştirmelimiyiz, 5-10 sene sonra nerede ne olmalıyız, hedefler ve stratejiler, işleri doğrumu yapıyoruz, süreç+sonuç odaklı yönetime sahipmiyiz" sorularını sordu ve  inovasyon, yenilikçilik konularına açıklık getirmeliyiz dedi. Pazarlar ile iletişim konusunda iyileştirmelerin göstergeleri, kalite -maliyet- teslimat- motivasyon- mevcut müşteriyi elinde tut-yeni müşteriyi tut, önerilerini aktardı. Neler yapılabilir; stratejik plan, yönetim sistemi, müşterilerin sesi veya sessizliği, ür-ge için maliyet ve teslimat süresi, üretim için kalite, kaynak tasarrufu, akışı sağlamak, görsel yönetim, proje bazlı yönetim, proje bazlı takım yapısı, bilgiye para ödemeliyiz...Muhammet Fatih Taşkın; AR-GE ve Tasarım Merkezleri Muhammet Fatih Taşkın; AR-GE ve Tasarım Merkezleri

7 Nisan günü son sunumu Muhammet Fatih Taşkın; AR-GE ve Tasarım Merkezleri konulu sunumunu gerçekleştirdi. Taşkın; ar-ge yapan firmalara verilen teşvikler, inovatif ürünlerin yapılması, başvuraların elektronik imza ile alındığı, ön incemenin sorumlu uzman tarafından yapıldığı şeklinde bilgiler aktardı, detay için agtmsanayi.gov.tr den bilgi alabilirsiniz dedi.

Öğrenci ToplantısıÖğrenci ToplantısıÖğrenci Toplantısı

Aynı gün bir başka salonda;  Yıldız Teknik Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü, Termodinamik ve Isı Tekniği öğretim görevlisi Doç. Dr. Özden Agra ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. L. Berrin Erbay Öğrenci ToplantısıÖğrenci ToplantısıHoca'nın öğrenciler ile bir toplantısı gerçekleşti. Zeki Poyraz'ın da katıldığı toplantıda görüş alışverişi yapıldı, tavsiyeler verildi. sektörü tanımak isteyen mühendis adaylarına staj yapacak firma bulmak ve firma yöneticileri ile tanışmak için bu toplantıların çok iyi bir fırsat olduğu anlatıldı. Makina Fakültesi öğrencileri Zeki Poyraz'a bu toplantılara davet edildikleri için teşekkür etti. Zeki Poyraz da öğrencilerin soruları yanıtladı ve tavsiyelerde bulundu ardından Özyeğin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Arık Hoca kendisinden, eğitiminden ve Amerikada ki çalışmalarından GE Firmasında ki tecrübelerinden örnekler verdi, "Hayal edin" dedi.

Recep Alemdar, Eximbank Bilgilendirme sunumuRecep Alemdar, Eximbank Bilgilendirme sunumu8 Nisan günü sabah programında Recep Alemdar tarafından Eximbank Bilgilendirme sunumu gerçekleşti. Eximbank tarafından 2012 yılından bu yana artarak gelen sigorta ve kredi desteği sağlandığını, ihracatçı kredileri, uluslararası krediler ve sigortalar şeklinde üç hizmet verildiğini ve her bir başlığı açıklayarak aktarıldı. Teminat yapıları, vadeler, kobilere verilen haklar hakkında bilgi verildi.Jülide Sönmez "Topluluk Önünde Konuşma" Jülide Sönmez "Topluluk Önünde Konuşma"

Beden Dili konulu sunumu TRT'den tanıdığımız Zafer Kiraz yaptı. Beden dili, sosyal medya, algı operasyonu, diyafram nefesi alarak rahatlamak, renklerin dili gibi konulara açıklık getirdi. İnteraktif bir sunum yapan Kiraz ilgi ile takip edildi.

Ardından Jülide Sönmez "Topluluk Önünde Konuşma" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Saygı uyandıran ifadeler, acelesiz bir sunum, dinleyerek algılama, cümlelerin arasındaki bağlantılar, vurgulamalar, beden dili gibi başlıklara dayanan açıklamalar, öneriler yaptı.

8 Nisan öğleden sonra etkinliğinde Berna Tarı Beden Dili, Zafer KirazBeden Dili, Zafer KirazKasnakoğlu tarafından "Marka bilinci, Oluşturmanın Önemi  ve Yönetimi" sunumunda pazarlama, müşteri kavramlarını, satışın anlamını, Berna Tarı Kasnakoğlu "Marka bilinci, Oluşturmanın Önemi  ve Yönetimi"Berna Tarı Kasnakoğlu "Marka bilinci, Oluşturmanın Önemi ve Yönetimi"pazarlama ile farkını, hedef kitlenin tanınması, içerik pazarlamasını, pazarlamada, üründe, iletişimde, fiyatlamada yenilikçilik kavramını, reklam, satış-promosyon, halkla ilişkiler, tanıtım olarak dört başlığın önemini anlattı, son derece ilgi çeken bur sunum oldu.

Genel Proje Yöneticiliğini Prof. Dr. Nilüfer Eğrican'ın yaptığı Eylül 2017 de sergilenecek Solar Decathlon sunumu gerçekleşti. Eğrican Solar Decathlon 2017'de Türkiye'yi Teamİstanbul takımı temsil ediyorSolar Decathlon 2017'de Türkiye'yi Teamİstanbul takımı temsil ediyorverdiği bilgilerde; YTÜ, İTÜ, İstanbul Kültür Üniversitesi  öğrencilerinin lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri, akademisyen ve mentörlerden oluşan yaklaşık 60 kişilik bir takımın çalışması ile Çin'de gerçekleşecek yarışma için iddialı olduklarını, Solar Decathlon 2017'de Türkiye'yi Teamİstanbul takımının temsil edeceğini, sürdürülebilir enerji kavramının bina ölçeğinde uygulanmasını amaçlayan Solar Decathlon'un 2017 yılı sonunda Çin'in Dezhou kentinde yapılacağını, yarışmaya hazırlık sürecinde ön çalışmalardan olan teknik çalıştayların ikincisi 13-15 Ocak 2017 tarihleri arasında Çin'in Dezhou kentinde yapıldığını,  İSİB Yönetim Kurulu ÜyeleriİSİB Yönetim Kurulu ÜyeleriTeamİstanbul'un"AlgaeTECH House"adındaki tasarım modeli sunumlarda büyük ilgi gördüğünü anlattı.  "AlgaeTECTHouse"ismiyle tasarım önerisi sunulan ev, enerjisinin bir bölümünün yosunlardan (alg-enerji) elde edilmesi, evaporatif soğutma, çeşitli doğal havalandırma stratejilerinin uygulanması, çatı ve duvar bahçeleri, etkin gölgeleme elemanlarının ve faz değiştiren malzemelerin, ses yalıtımı malzemelerinin, sismik koruma, güneş enerjisi uygulamalarının kullanımı gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor.
İSİB Yönetim Kurulu Başkanı S.Zeki Poyraz, kapanış konuşmasındaİSİB Yönetim Kurulu Başkanı S.Zeki Poyraz, kapanış konuşmasındaİSİB Yönetim Kurulu Başkanı S.Zeki Poyraz, kapanış konuşmasında; katılımcılara teşekkür etti, geri dönüşlerden bu etkinliğin çok faydalı olduğu bilgisinin geldiğini, amacımız kaliteli ürünler üreterek yurt dışına satmaktır, kurtuluşumuz bundadır... dedi. 18 Nisanda Ankara'da Genel Kurul olduğunu yüksek ihracat yapan şirketlere ödül töreni olduğunu, Ankara'ya hepinizi bekliyoruz dedi.
Katıldıkları Fuarlar ile ilgili bilgiler aktaran Poyraz, bu yurt dışı fuarların katılımcılarına da teşekkür etti. İSİB olarak kolay gidilemeyen coğrafyalarda ki fuarlara gitmeyi önemli buluyoruz diyen Poyraz, Ashrae etkinlikleri ve sponsorlukları ile ilgili bilgiler verdi. Firma yöneticilerinden, İSİB'den iletilen maillere önem verilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

 

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Anladım!
Decline