Danfoss, sektör profesyonellerine HVAC ve soğutma sistemlerine yönelik bir eğitim düzenledi. Avrupa Ecodesign ve F Gaz Yönetmeliği hakkında detaylı bilgi verilen eğitimlerde enerji tasarrufu ve tasarrufa yönelik yapılacak tasarımlarla ilgili Avrupa’daki ve Türkiye’deki regülasyonlar, yeni nesil soğutucu akışkanların kullanımı, akışkanların çevresel ve global etkileri, mevcut akışkanlarla ilgili kısıtlamalar ve imha yöntemleri hakkında yeni yönetmelikler detaylı bir şekilde ele alındı.
Isıtma, soğutma ve motor kontrol sistemleri alanında dünya lideri Danfoss, sektöre yönelik eğitimlerini ara vermeden sürdürüyor. Türkiye’nin dört bir yanında geniş katılımlı seminer ve eğitimler düzenleyen Danfoss, son olarak Crowne Plaza Istanbul Asia Convention Center’da ikişer günlük iki Soğutma Semineri düzenledi. Danfoss Soğutma Bölge Direktörü Toni Timirci tarafından açılışı gerçekleştirilen, Danfoss Teknik Destek & Eğitim Müdürü Adnan Güney’in sunumlar yaptığı Danfoss Soğutma Semineri’nde , yerli ve yabancı OEM firmalar, Danfoss bayileri, taahhüt firmaları, son müşterler olmak üzere Türkiye’nin farklı illeri ve İran, Pakistan, Dubai’den yoğun bir katılım oldu.
Danfoss Global eğitime katıldı
Danfoss Global’den Ticari Kompresörler Saha Uygulama Müdürü Sami Jamil, Otomatik Kontroller Global Uygulama Müdürü Jörg Saar, Elektronik Kontroller Global Teknik Müdürü Mark Sever ve Ticari Kompresörler A/C Pazarlama Müdürü Mathieu Canal Soğutma Semineri’ne katılarak bilgi ve deneyimlerini aktardı. Katılımcılara Otomatik Kontol, Ticari Kompresör ve Elektronik Kontrol konularında seminerler verdi. Ayrıca, eğitimde Avrupa Ecodesign Yönetmeliği ve soğutma kapsamı, F Gaz Yönetmeliği ele alınırken yeni geliştirilen Danfoss ürünleri hakkında da detaylı bilgi verildi.
Hedef çevreyle dost ürünler
Global firmaların yanı sıra birçok yerli OEM firmanın ve perakende devlerinin katıldığı eğitimde enerji tasarrufu ve buna yönelik yapılacak tasarımlarla ilgili Avrupa’daki ve Türkiye’deki regülasyonlar, yeni nesil soğutucu akışkanların kullanımı, akışkanların çevresel ve global etkileri, mevcut akışkanlarla ilgili kısıtlamalar ile imha yöntemleri alanında yeni yönetmelikler tartışıldı. Eğitim kapsamında Danfoss’un çevresel negatif etkinin azaltılmasına katkı sağlayacak ve kaynakların etkin kullanımına imkan verecek yeni nesil teknolojileri tanıtıldı. Danfoss olarak ortak hedef, küresel ısınma, sera gazı etkisi ve ozon tüketimine direk ve dolaylı yoldan etkilerin azaltılmasını sağlayacak, enerji tüketiminin minimuma indirecek yeni teknolojiler ve yeni nesil çevreyle dost ürünler geliştirmenin önemi vurgulandı.
Progamın ikinci bölümünde ise katılımcılara, standart eğitimlerin ötesinde, bir çok farklı aplikasyon için soğutma uygulamaları, karşılaşılan uygulama problemleri, uygulamalarda karşılaşılan sorunlar ve püf noktalar hakkında sunumlar yapıldı. Uygulama kısmı üç farklı bölüme ayrılarak katılımcıların daha küçük gruplar halinde fikir alışverişine yönelik efektif bir eğitim ortamı oluşturuldu.
Danfoss, ısıtma, soğutma ve motor kontrol sistemleri alanında eğitim ve seminerlerini 2017 yılında da sürdürecek.