Vaillant Türkiye, düzenlediği basın toplantısı ile 2016 yılı 3. çeyrek sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 2016 yılının ilk 9 aylık sonuçları açıklayan Vaillant Group’un Türkiye CEO’su Dr. Axel Busch, yıl başında koydukları hedef doğrultusunda büyümeyi sürdürdüklerini belirtti, yıl sonu hedefi olan 250 milyon TL’lık ciroya ulaştıklarını söyleyen Busch, “Hedefimiz 2020 yılında iş hacmimizi ikiye katlamak” dedi.
Vaillant'ın gerçekleştirdiği basın toplantısında, yılın ilk 9 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre cirosunu TL bazında %20 büyüttüğü açıklandı. Vaillant Group Türkiye CEO’su Dr. Axel Busch, 2016’nın inşaat sektörüne paralel hizmet veren sektörler için iyi bir yıl olduğunu belirterek, 3. çeyrek sonuçlarının, 2016 yılsonu hedeflerini tutturacaklarının göstergesi olduğunu söyledi.
Türkiye’de 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiklerini belirteren Busch, “2016 yılında, hükümetin konut satışını özendirme çalışmaları ile inşaat sektörü faaliyetlerini hız kesmeden sürdürdü. Biz de Vaillant Türkiye olarak bu büyümeden olumlu etkilendik. 3. çeyrek sonuçları, 2016 yıl sonu hedefleri için belirleyici oldu. İlk 9 aya baktığımızda, sene başında koyduğumuz 250 milyon TL hedefini yakalayacağız. Önümüzdeki dönemde de Türkiye’ye yatırım yapmaya ve büyümeye devam edeceğiz. Vaillant, Türkiye’de şu anda yaklaşık 1.4 milyon hanede tüketicilere hizmet veriyor. 2020 yılına kadar yenilenebilir enerji ürünlerinde ilk akla gelen marka olmak için enerji bayiliği konseptini geliştirerek büyütmeyi hedefliyoruz. Ürün gamımızı soğutma alanında geliştirerek hem ısıtma, hem de soğutma alanında önemli bir oyuncu olmayı amaçlıyoruz. Bu planlar
çerçevesinde 2020 yılında iş hacmimizi ikiye katlamak istiyoruz.”Türkiye, Avrupa’nın 2. büyük ve en düşük fiyatlı kombi pazarı
Dr. Busch, “Türkiye kombi pazarı, 850-900 bin adetten oluşuyor. 10’u aşkın marka ile yoğun rekabetin yaşandığı bir pazar olan Türkiye, Avrupa’nın en büyük 2. pazarı. Aynı zamanda, Avrupa’nın en düşük fiyatlı pazarı olma özelliğine de sahip. Vaillant Group olarak, dünya trendleri ile paralel olarak dijitalleşiyoruz. Akıllı ve entegre ürünlerimiz ile enerji maliyetlerini düşürme hedefiyle çalışıyoruz. Verimli, dönüştürülebilir, yenilenebilir ve sürdürülebilir ‘yeşil’ ürünlerimiz ile çevre korumayı destekliyoruz.” dedi.
Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu “Yılın ilk 9 ayında ısıtma alanındaki %20’lik büyümenin yanısıra Split klimada bir önceki yıla oranla yüzde 40’lık büyüme kaydettik ve VRF (Merkezi Soğutma Sistemi) alanına hızlı bir giriş yaparak başarımızı taçlandırdık. 2017 yılı için de olumlu beklentilerimiz var. Kentsel dönüşüm çalışmaları, inşaat sektöründeki büyüme ve doğal gazın yeni yerleşim yerlerine girmesinin sektörümüze olumlu
etkileri olacaktır. Avrupa’daki Enerji Verimliliği yönetmelikleri doğrultusunda 20-20-20 stratejisi benimseniyor.%20 daha az gaz kullanımı, %20 daha fazla verimlilik ve %20 yenilenebilir enerji kullanımı. Bu doğrultuda biz de 2020 yılı hedeflerimizi revize ettik. Vaillant Türkiye olarak 2020’ye kadar sürdürülebilir büyüme hedefliyoruz.
Enerji Danışmanı bayiler
Erol Kayaoğlu," Bu gün 45 olan Enerji Danışmanı bayi sayımızı bu yılın sonunda 60’a, 2017 yılında ise 75’e çıkaracağız" dedi.
Enerji Danışmanı Bayii ne iş yapar?
Erol Kayaoğlu, "Enerji Danışmanı Bayii önce keşif yapar, tespit yapar, doğru analiz için doneler alır, dataları sisteme girer, mühendislik bilgi birikimi ile hizmet sunar. Türkiye pazarında sadece biz 250 kadrolu tekniker ile hizmet veriyoruz. Çünkü, tüketici memnuniyeti Vaillant Türkiye’nin önceliklerinin başında geliyor. Tüm çalışmalarımızı tüketici memnuniyetini daha da artırma yönünde kurguluyoruz” dedi.
Vaillant Türkiye Pazarlama Direktörü Hazım Bumin, "İş sonuçları stratejileri ile ilgili çalışmalarımız ve araştırmalarımız devam ediyor, tüketici son derece bilinçli" dedi.
Toplantıda sorulan sorulara yanıtlar verildi, verilen yanıtlardan başlıklar;
"Gelecek veri üzerine kurulacak, Vaillant'ın her ürünü ve içinde ki yazılımı ile son tüketiciye hizmet veriyor, veriyi analiz eder, uygulayabilirsiniz. Cihazlarımız servis organizasyonu ile konuşuyor, Vaillant'da bu imkan var".
"Akıllı oda termostadlarımız ile ilgili talep bir önceki yıla göre 5 kat büyüdü, bu ürün 1,5 yılda kendini amorte ediyor".
"Markaya yön verirken tüketici araştırmaları yapıyoruz, tüm paydaşlarımız ile aynı hızla mükemmellik arayışındayız".
"Türkiye'de 63 şehirde varız. İş ortaklarımız ile 4 bölgede her yıl toplantılarımız gerçekleşiyor, memnuniyet hepsinde yükselmiş".
"2017 yılı sıçrama yılı olacak".
"Önümüzdeki yıl 25. yılımızı kutluyoruz".
"Vaillant Group, dünya genelinde 12 fabrikada üretim yapıyor. Vaillant Türkiye’de 24 yıldır tüketicilere hizmet veriyor".
KOMBİYLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER
• Türkiye’de enerjinin %41’i konutlarda ve % 90 oranında ısıtma amaçlı kullanılıyor.
• Hane başına aylık 200-300 TL arasında fatura ödeniyor.
• Tasarruflu kombiler, her haneye elektrik ve doğalgaz faturalarında %20’ye kadar tasarruf sağlıyor.
• 77,7 milyon nüfusa sahip Türkiye’de, 22 milyon hane mevcut ve 10 milyon hane gaz ile ısınıyor. Kombi kullanımının artması, daha verimli ve ucuz ısınma sağlarken, çevreye de daha az zarar veriyor.
• Kombilerde genel olarak iki farklı teknoloji kullanılıyor. Konvansiyonel ve yoğuşmalı ürünler. Tam yoğuşmalı kombiler, özelleştirilmiş yanma odaları ile gaz ve havayı optimum oranda birleştirerek yakıyor. Böylelikle, konvansiyonel kombiler %92-93 verime sahip iken yoğuşmalı kombilerde verim %109’lara kadar çıkmaktadır. Dolayısıyla yoğuşmalı kombiler konvansiyonel kombilere göre %17 yüksek verime sahiptir.
• Yoğuşmalı kombiler, konvansiyonel kombilere göre daha çevreci özelliktedir. Yoğuşmalı ürünlerin çevreye verdiği emisyon değeri konvansiyonel ürünün 1/3’ü kadardır.
• Kombi fiyatları 1000 TL ile 3000 TL arasında değişiyor. Yoğuşmalı ile konvansiyonel kombiler arasında 300-500 TL arasında bir fark mevcut. Bu fark, faturaya daha az maliyet olarak yansıyor.
• Kombilerle birlikte kullanılan ileri teknolojili oda termostatı ve kontrol cihazları daha fazla tasarruf sağlıyor.
• Kombinin yıllık bakımının yetkili servislere yaptırılması, cihazın ömrünü uzatıyor ve yakıt tasarrufu sağlıyor. Çünkü, cihazla ilgili tüm teknik eğitimleri almış, orijinal yedek parça kullanan, alanında uzman yetkili servis teknisyenleri tarafından yapılan yıllık bakımlar, doğru yapılmış temizlik ve/veya parça değişimi ile kombinin daha verimli çalışması sağlayarak, doğal gaz faturalarını düşürüyor.
• Kombiyi sık sık açıp kapatmak tasarruf sağlamıyor. Aksine bundan kaçınmak gerekiyor. Çünkü, kombi cihazların sürekli kapatılıp açılarak kullanımları verimsizliğe ve yüksek yakıt sarfiyatına sebep oluyor.
• Tasarruf yapmak için bazı petekleri kapatmak doğru değildir. Kombi montajı öncesi yapılan tetkikler, tüm evin 21C olması esasına dayanıyor. Bazı petekler kapatıldığında, sistem tüm evi 21C standartına getirmeye uğraşıyor ve gereğinden fazla enerji harcayarak maliyeti artırıyor.
• Peteklerin önleri ve üstleri kapatılmamalı, açık tutulmalıdır. Böylelikle sıcak hava akışı ve dağılımı engellenmemiş olur.
• Isıtılan alanın sıcaklığını kontrol eden ve istenen sıcaklıkta kalmasını otomatik olarak ayarlayan oda termostatı veya radyatör üzerinde bulunan termostatik vanalar mutlaka kullanılmalıdır.