T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İklimlendirme Soğutma Eğitim Danışma ve Araştırma Derneği (İSEDA) arasında 17.11.2015 tarihinde yapılan "Florlu Sera Gazı Protokolü" gereğince 61 Teknik Öğretmenin eğitimi 22 Aralık-12 Şubat tarihleri arasında Maltepe İstanbul'da ki İSEDA Teknoloji Eğitimleri Merkezi'nde yapıldı.
Yapılan Protokol çerçevesinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İklimlendirme Soğutma Eğitim Danışmaı ve Araştırma Derneği (İSEDA) ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyon kararı ile 61 Teknik Öğretmen görevlendirilmiştir.
Türkiye genelinde Adana, Ankara, Antalya, Afyon, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Kayseri, Konya, Trabzon, Şanlıurfa, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Samsun, Manisa, Mersin, Sivas, Sakarya illerinden katılım sağlayan 61 teknik öğretmen üç grup halinde "1. grupta 20 Teknik Öğretmen, 2. grupta 21 Teknik Öğretmen, 3. grupta 20 Teknik Öğretmen" eğitim sürecini başarıyla tamamladı.
Eğitime katılan Teknik Öğretmenlerin her türlü yol masrafları, konaklama bedelleri, iaşe bedelleri, eğitim süreci dahilinde kullanmış oldukları eğitim materyalleri ve eğitsel etkinliklerden doğan bedeller İklimlendirme Soğutma Eğitim Danışma ve Araştırma Derneği (İSEDA) tarafından finanse edildi.
Protokol çerçevesinde belirlenen eğitimciler, özel olarak seçilmiş olup eğitimler Doç. Dr. Hüseyin Bulgurcu, Yük. Müh. Nurettin Küçükçalı, End. Müh. Turhan Karakaya, Öğretim Görevlisi Uğur Otaran ve Uzm. Öğrt. Gökmen Uzun tarafından verildi. Eğitim müfredatı olarak 303-2008'e dayanan minimum yeterlilikler taslağında belirlenen "Katagori1" konuları anlatıldı.
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri eğitimcilerimizin teorik eğitimlerine, Florlu Sera Gazının sağlıklı bir şekilde sistemlerden toplanıp, tekrar sistemlere şarj edilmesi (recovery) eğitimine, bakır boruların azot altında soğuk lehimleme yöntemiyle birleştirilmesine yönelik eğitimlere nezaret etmiş ve denetlemiştir.
Eğitimlerimiz İSEDA Eğitim Merkezi'nin yanında sektörümüzün öncü kuruluşlarının eğitim merkezlerinde de uygulamalı eğitimler yapılmıştır.
Eğitimin verimliliğini ölçmek amacıyla katılımcılara memnuniyet anketi uygulandı. Edinilen sonuçlara göre
eğitimin ne denli başarılı olduğu açıkça gözlemlendi. Eğitim süreci sonunda, Ozon Tabakasını koruma Şube Müdürü Pervin Doğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanı Sebahat Meral'e yaptıkları hizmetlerden dolayı plaket takdim edilerek sektör adına teşekkür edildi.