HVAC

“Samsung Air Condition Forum 2015'de” sektör duayeni projeci ve mühendislerimiz“Samsung Air Condition Forum 2015'de” sektör duayeni projeci ve mühendislerimizSamsung Electronics; Kore'de düzenlenen “Samsung Air Condition Forum 2015'de” yeni 360 Kaset Klima iç ünitesi , DVM Heat Pump Chiller Soğutucu, yeni nesil DVM S 30HP VRF Dış Ünitesi ve önden hava atışlı VRF Dış Ünitesi -VRF DVM S Eco 14HP- yeni ürünlerinin satışa sunulduğunu duyurdu. HVAC mühendisliğindeki bu yenilikler, iklimlendirme sektöründe enerji verimliliği ve performansı artırarak, yer kazancını maksimize edecek ve soğutma hızını arttırarak klima teknolojisi alanında köklü değişikliklere yol açacak. Samsung Electronics Kore'de düzenlenen “Samsung Air Condition Forum 2015'de” ülkemizin sektör duayeni projeci ve mühendislerini ağırladı.

Forum kapsamında yeni ürünler ile ilgili açıklamalar yapan, Samsung Consumer Electronics Business'in başkanı ve CEO'su BK Yoon "Sunulan bu yeni özellikler ile amacımız, 2020 yılına kadar, yıllık 10 milyar dolar satış hacmine ulaşmak ve havalandırma çözümleri sektörünün geleceğini şekillendirmek.  Samsung'da bizler, teknolojimizi müşterilerimize en iyi ürünleri ve kullanıcı deneyimlerini sunmak için sürekli geliştirmek konusunda tutkuluyuz.” dedi

Samsung DVM S 30HPSamsung DVM S 30HPSamsung Air Condition Forum; 50 farklı pazarda,117 şehirde devam ediyor

Samsung Air Condition Forum 2015; Kore’de  750'den fazla dünya çapında partner ve medya ile start aldı. Bu ay başlayarak 2016'nın ilk yarısına kadar sürecek “Samsung  Air Condition Forum”; 50 farklı pazarda bulunan 117 şehirde, 9000'den fazla global partner ve medyayı Samsung'un son ürünleri ile birlikte Samsung System Air Condition vizyonunu paylaşmaya davet ederek devam edecek. 2016 yılında Türkiye’de de yapılması planlanan Foruma Türkiye’nin çok değerli sektör liderlerinin katılacağı öngörülüyor.

İlk forumda Samsung, Nesnelerin İnternet’ini dünya çapında tanınmış mimar ve profesörler gibi uzman kişiler ile beraber çalışarak gelecek yaşam alanlarına entegre edecek işbirliği planlarını açıkladı. . Royal Institute of British Architects (RIBA) Council 'e seçilmiş bir üye olan Russell Brown'da mimari bir alanı dizayn etmenin geleceği ve insanlara getireceği değerler konusunda kendi fikirlerini paylaştı.

Forum kapsamında tanıtılan 360 Kaset; çığır açan performansı, her mekana uyum sağlayacak ve ortamları güzelleştirecek şık bir dizayn ile birleştiriyor

Forum kapsamında tanıtılan 360 Kaset iç  ünitesinin yenilikçi dizaynı hava akışını tamamen değiştiriyor. 360 Kaset'in içerisindeki kendine özgü ve yenilikçi booster fanlar,  havaya tamamen yatay bir akış sağlaması konusunda yardımcı oluyor ve bu sayede daha homojen bir hava dağılımı  oluşturuyor.

Samsung'un dairesel hava üflemesi, tam 360 yönde havanın eşit dağılmasını sağlayarak, sürekli olarak oda sıcaklığını istenilen seviyede kalmasını sağlıyor. Kanatçık kontrolü olmadan hızlı ve konforlu soğutmayı temin ediyor. Geleneksel 4 yönlü Kaset  üniteleri ile karşılaştırıldığında,hava üfleme kayıpları %25’ e kadar azaltılıyor. Mekan soğutma hızı %34 daha yükselmiş oluyor.

360 Kaset çığır açan bir performansı, her mekana uyum sağlayacak ve ortamları güzelleştirecek şık bir dizayn ile birleştiriyor. Ünite kullanıcıların hava akımını tercihlerine göre değiştirmelerine olanak tanıyan son moda bir panel ve sezgisel bir ekran sunuyor. Kullanıcılar hava akımını yatay, dikey ve alan kontrollü olmak üzere 3 ayar arasından seçim yaparak kontrol edebiliyor. Klima tavan içerisine yerleştirilebileceği gibi açıkta da kalabiliyor ve her odanın tarzına uyabilmesi açısından en üst düzeyde mimari esneklik sağlıyor. Ek olarak, kullanıcılar konfor soğutma tuşu içeren bir uzaktan kumanda opsiyonuna da sahip. Samsung Virus Doctor kiti de toz, havada uçuşan kirletici maddeler, alerjenler, bakteri ve virüsleri ortadan kaldırmak için eklenebiliyor.

Yeni jenerasyon; Yüksek performans VRF: Samsung DVM S 30HP

VRF UnitVRF UnitSamsung verimliliği ve performans yeterliliğini yeni Süper DVM -Digital Variable Multi air conditioner- ile arttırıyor. DVM S 30HP, arttırılmış performans, verimlilik ve güvenilirlik için son teknolojik yenilikler ile DVM S’i bir araya getiriyor.

Samsung DVM S 30HP, yeni flash akıtma teknolojisine sahip Super Inverter Scroll Compressor, optimize edilmiş bypass valf yerleşimi gibi ısıtma kapasitesini %29 artıran, performansı en üst sevilyelere taşıyan   bir çok sayıda çığır açacak yeni özellik barındırıyor.

İlave olarak hybrid dış ünite kondenserinin  eklenmesi, ısı alışveriş yüzeyini artırırken aynı zamanda geliştirilmiş soğutucu akışkan kontrolü aracılığıyla, %10  daha yüksek verim sağlanıyor. Yeni oval fan yapısı ise hava akışı yolunu iyileştirerek hava debisini  %17 oranında arttırıyor.

Samsung DVMS 30HP; aynı zamanda sahip olduğu yenilikçi gaz kaçak algılama sistemiyle, katı yönetmeliklere de uyum sağlıyor. Bir sızıntı algılandığında sistem otomatik olarak, soğutucu akışkanın toplanması ve cihazdaki tüm valflerin kapatılarak, ünitenin içerisinde izole edilmesini sağlayan  "Active pump down"sürecini başlatıyor.

DVM S Eco 14HP; Samsung'un yeni önden atışlı VRF Ünitesi

cassette designcassette designDVM S Eco 14HP; özellikle apartmanlar ve ofis binalarına tek bir dış ünite ile mühendislik çözümü olan yeni önden atışlı VRF dış ünitesidir. Samsung DVM S Eco14HP’nin geliştirilmiş performansı, çok odalı mekânların kat bazında çözümlerinde sıklıkla ihtiyaç duyulan, dış ünite hava yönlendirme kanalı  kuruluml maliyetlerini ve statik yükün getirdiği maliyetleri azaltmakta ortaya çıkan ihtiyacı karşılamayı garanti altına alıyor.  DVM S Eco  14HP 'nin yenilikçi tasarımı,  son derece güçlü Inverter Scroll Kompresörü ve dalgalı  fin yapısı sayesinde standart önden atışlı VRF ünitelerine göre ısıtma performansını % 20 ve hava debisini  %10 oranında arttırıyor.  sunuyor. DVM S Eco (maksimum 14HP) 'nin artırılmış beygir gücü, çok masraflı birden çok ünitenin yerine, sadece 1 adet dış ünite ile bir apartmanın veya ofis binasının iklimlendirilmesi için yeterli olacağı anlamına geliyor. Yeni ünite 160 metre uzunluğuna kadar bir boru tesisatı ve 50 metrelik yüksekliğe kadar kurulum sağlama imkanı veriyor, ve binanın her alanını rahatlıkla kapsıyor. Yeni DVM S Eco 14HP kapasiteyi maksimize ederken 1 metreden az (940mm) genişliği ile alanında daha iyi kullanılmasını sağlıyor, ayrıca 4 yönden borulama imkânı ise her koşula elverişli kurulum sağlıyor.

Samsung'un son teknoloji, yüksek enerji verimliğine sahip ürünü DVM Chiller

Yeni DVM Chiller; hava soğutmalı soğutma grubu ile,  Değişken Soğutucu Akışkan Debili (VRF) sistemin avantajlarını  bir ünitede birleştiren güçlü bir sistemdir. Su kaynaklı sistemlere olan talebin artması ve F-gaz seviyeleri konusundaki yönetmeliklerin Avrupa birliği ülkelerinde sıkılaştırılmasının ardındanSamsung, ciddi enerji verimliliği ve kullanım kolaylığını yenilikçi kompakt bir dizayn ile sağlayan DVM ChillerDVM Chillerhava soğutmalı bir soğutma grubu tasarladı. Sistemdeki  soğutucu akışkan seviyelerini alışıldık soğutuculara göre ciddi şekilde azaltan  Samsung DVM Chiller, şu anki 2015 Avrupa Birliği soğutucu kota seviyelerine uyum sağlamakla birlikte,gelecek yıllardaki daha düşük kota seviyelerine de bağlı kalıyor. (2018'de %35).

Devrim yapan  DVM Chiller’da Samsung,  birinci sınıf BLDC Inverter Scroll Kompresöre Flash Enjeksiyon teknolojisini entegre etmiş . Bu sayede -20°C ortam sıcaklığında, % 75'in üzerinde ısıtma kapasitesi ve çok daha fazla enerji verimliliği sağlamayı garanti ediyor. DVM Chiller, kullanıcıların geleneksel cihazlara göre yıllık işletme maliyetlerinde % 36 ‘dan %50’ ye kadar tasarruf sağlamalarına olanak veriyor.

Samsung DVM Chiller; bünyesinde bulundurduğu donma kaynaklı arızaları engelleyen ısı ve basınç sensörleri ile  güçlü ve sürekli ısıtma performansı sağlar.

Samsung Electronics Kore'de düzenlenen “Samsung Air Condition Forum 2015'de” sektör duayeni projeci ve mühendisleri ağırladı

Samsung; “ Air Condition 2015” forum  kapsamında, Kore’de sektör duayenlerini ağırladı. Düzenlenen forumda Bir çok mühendis, tasarımcı taahhüt firması ve  distribütör yeni ürünleri inceleme ve değerlendirme fırsatı buldu. Samsung’un klima sektörünü yeniden dizayn edecek bu özel ürünleri ve gezi ile ilgili katılımcıların değerlendirmelerini aldık.

Kani Korkmaz-Detay Mühendislik

Arkadaşlarım ile olmaktan mutlu oldum. Firmanın ne kadar büyük olduğunu yerinde teyit etmiş oldum. Çok memnunum. Forumda ortaya çıkan ürünlerin  büyük bir araştırmayla ortaya çıktığını görüyorum. Burada sergilenen ürünlerle ilgili  30 hp’den bahsedersek Samsung diğer markaların  önüne  geçmiş oldu,  daha küçük binalardan bir yukarıdaki metrekarelere daha kolay çözüm imkanı sağladı..  

Dairesel atışlı 360 kaset ‘i çok beğendim. Güzel bir ürün, ses seviyesi güzel. Mimarlarımızın hepsinin hoşuna gideceğini, önemli ölçüde çözüm getirileceğini düşünüyorum. Ticari açıdan bakacak olursak ilk defa çıkıyor, ilk beğeniyi kazanan ilerler. Bu anlamda öncü olduğunu düşünüyorum.

Diğer yandan çok güzel ağırlandığımız bir organizasyon oldu. Koreliler ilişkiler açısından çok mütevazı insanlar. Tüm kademede insanları tanımak enteresan oldu. Ürünlerini müthiş sahipleniyorlar.

Cevat  Tanrıöver- Tanrıöver Mühendislik

Güzel farklı bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Sizlerin de bizlerle olması bizi çok onurlandırdı, teşekkür ederiz. Öncelikle bu seyahate katılmış olmaktan çok memnun olduğumu tüm kalbimle söylüyorum. En üst seviyede CEO ile birlikte olmak, cihazlar ile ilgili kendisi ile konuşma imkanı bulmak çok güzeldi. Tüm hayallerimi birebir örttü. Şunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Samsung çok güzel bir üretim yapan firma, üretimini Türkiye’de yapılabileceğini düşünüyorum. Çünkü Koreliler ve Türkler birbirlerini tamamlama şanslarına sahipler. Sergilenen ürünleri çok beğendim. 360 Kaset mükemmel bir cihaz, üfleme açısını ayarlayabiliyor, dolayısıyla bir diğer cihazın efektinden etkilenmeden havayı çarpışmadan  aşağı indiriyor ve  istersen önleyebiliyorsun. 30 hp olayı da benim hayallerimden birisiydi. Ben hep daha büyük bir hp kapasiteli dış ünite isterdim. Ecoya gelince müthiş bir ürün ve piyasada çok talep olacağını düşünüyorum.Çünkü büyük apartman dairelerinde, büyük villalarda ben tek bir dış ünite kullanıyorum. O zaman kullanıcı bağımsız hale geliyor. Fevkalade net bir şey. Kat bazında da kullanıp panjura yanaştırıp kullanabiliriz.

46 ülke 1000’e yakın seyahat yaptım en güzel seyahatlerimden biri bu oldu. Arkadaşlarımız ve sizinle her konuşmamızdan büyük haz aldım. Son akşam Samsung’un  iki üst düzey CEO’su  ile oturmam benim için keyifli bir deneyim oldu. Kendileriyle deneyim paylaşımı yaptım ve tecrübelerimi aktardım.

Zühtü Ferah-Dinamik Proje

Samsung’u, laboratuar yatırımlarını ve neler yapabileceğini gördüm. Bu dört ürününü de tanıma fırsatı buldum. Markaya olan  büyük ilgiyi bir kez daha deneyimledim.

Toplantıda söylediğim gibi 360 Kaset cihaz,  önemli bir yenilik. Chiller ise müşteriye çok yönlü hizmet verebilmek için avantaj sağlar. Modüler Chiller özellikle değişim pazarı için çok uygun. Eski ürün söküldükten sonra çatıya cihaz koymada benim sorunum kalmadı. Benim böyle projelerim vardı. Kulenin tepesindeki cihazı sonra değiştirmek istersek nasıl indireceğiz. Samsung’u tebrik ederim. Bizi çok güzel ağırladılar. Samsung’un Vice President ve Senior Vice President’ini  tanıma fırsatı bulmak, onların reflekslerini görme imkanı müthiş bir deneyim oldu benim için.

Mustafa Çelik-Mec Proje

Çok keyifli bir seyahat oldu benim için. Samsung’un büyüklüğü ve kalitesi ortada.Yeni 4 ürün tanıma fırsatı bulduk. Dört yöne üflemeli cihazın, 360 derece üflemeli kaset tipi cihaz ile değişmiş olması güzel  ve mimarlara bunu anlattığımızda sektörde yer edecektir. Samsung’un en büyük artısı, çok büyük bir inovasyon firması olması. Öncü olması ve yol açması. Önden atışlı DVMS Eco VRF kesinlikle projelerde yer bulacaktır. Cihaz hacminin küçülmesi bizim için %30- %40 yer alanı kazanımı demek. Yenilik yapmak her zaman iyidir. Tüm ürünler son derece güzel. Koreliler de son derece samimi,kibar ve nazikler.

Evren Demirci – Deko Proje

Vizyoner bir ekip ile beraber çok keyifli bir seyahatti. Bu seyahatten sonra Samsung firmasının bildiğimizden çok daha büyük olduğunu fark ettik. Samsung gerçekten çok inovatif bir firma. Özellikle öğrendiğim bir bilgi beni çok şaşırttı. Firmanın ne kadar büyük olduğunu anlamamızda yardımcı olan tek bir örneği paylaşacak olursam Samsung’un bir günlük AR-GE yatırımının 40 Milyon Dolar olduğunu öğrendim ki bu muazzam büyük bir rakam.

360 Kaset tipi cihaz bir çok mimarın dikkatini çekecektir diye düşünüyorum. Çok şık bir cihaz. DVM Chillerin kaskad ve modüler montaj imkanı yüksek kapasitelere çıkmak için çok esnek bir çözüm.

Samsung tüm ürünleri çok dikkat çekici. Bu dört yeni cihazın yanında benim dikkatimi çeken bir başka cihaz daha oldu. Bu da tek yöne üflemeli cihaz. 13,5 cm yüksekliğinde ve çok ince olması sayesinde çok düşük asma tavan içine montaj yapabilme imkanı sağlıyor.

Samsung’a bu etkileyici foruma bizi davet ettiği için teşekkür ediyorum. {jcomments on}

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Anladım!
Decline