19 Mayıs

HVAC

Air Trade Centre Türkiye Genel Müdürü  Gebro KILIÇ'a sorular sorduk, detaylı yanıtlar aldık. Aşağıdaki söyleşiyi siz değerli okurlarımıza sunuyoruz.

“HVAC Çözüm Ortağınız” sloganıyla yola çıkan ATC’nin gelişim sürecini ve son dönemdeki faaliyetlerini bizlerle paylaşır mısınız?

İnşaat sektörünün köklü değişimin zirvesinde olduğu bir dönemdeyiz. Yüz yıllarca uygulanan bina yöntem ve gelenekleri artık terk edilerek , yeni metotlar uygulanmaya başlanmış ve bu evrim ile çevremizi daha dikkatli bir şekilde yönetme gerekliliğinin farkına  varılmıştır. Hammadde tedarikçileri ve fosil yakıtların tükendiği  bu dönemde yeni  görüşlere ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Air Trade Centre, önceden  bu değişiklikleri açıklıkla göstermiş ve böylelikle projelerin yeni yöntemlerle yapımında ,yeni iş yollarının aranması gerçeği ortaya çıkmıştır. Bu da inşaat ortaklarının daha yakın ittifaklar oluşturup, giderek daha yakından çalışmasını gerektirmektedir.

Air Trade Centre yeni görüşleriyle, kullandığı teknoloji, dağıtım ağı ve stratejik kaynaklarıyla  Havalandırma sektörünü desteklemektedir.  ATC Türkiye ofisi 2005 yılındaki geri dönüşüm sürecinden bu yana kayda değer bir büyüme ve gelişme yaşamıştır. Öyle ki şirketimiz kendisiyle benzer ölçekteki şirketlerden 8,5 kat daha fazla ciro yapmış ve 7 kat daha fazla çalışana ulaşmıştır. Air Trade Centre bu arada bir belediye başkanı gibi HVAC ın havalandırma parçası ile ilgili kendi kurumunu oluşturmuş ve yarışı önde götürerek market lideri konumuna gelmiştir. Ayrıca, geçmişte yapımız ve çeşitliliğimiz nedeniyle sadece şirketlerin yüksek mekanik çalışmalarına ve büyük MEP yüklenicilerine hizmet verebilirken, şu anda ürün gamımız ve servisimiz ile orta halli ve daha küçük şirketlere de ulaşabilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.  Bunu desteklemek için uzun yıllardır kalite ve fiyatlarımızı dengeleyerek pazara bir çok yeni ürün sunmaktayız. Ortaklarımıza havalandırma malzemeleri tedarik etmenin dışında, aynı zamanda VRF, Soğutucular, Fancoils ve diğer iklimlendirme ile alakalı tüm ürünleri büyük başarıyla pazara sunarak kendi iklimlendirme departmanımızı oluşturmuş bulunmaktayız. Kapalı alanımızı da 1000 m2 ye çıkararak ,havalandırma ve iklimlendirme ürünleri ile ilgili büyük bir stoğa sahip durumdayız. Bu durumda olsak bile, her zaman farklılık yaratmak ve hızlı gelişen pazar dinamiklerini yakalamak adına kendimizi her geçen gün geliştirerek büyümeyi takip etmekteyiz.
ATC etiketi bir markadır ve biz bu marka ile birlikte  kullanıcılara ve alıcılara garanti sunmaktayız. ATC müşterileri şuna inanmalı ki ‘’ ATC şirketinden malzeme satın almak demek dayanıklı, garantili ve kaliteli satın almadır’’. Bu nedenle sloganımız HVAC çözüm ortağınız olarak dayanıklılığı,garantiyi ve kaliteyi ifade etmektedir.

Ürün gamınıza kattığınız yeni ürünler var mı? Özellikleri nelerdir?


Tabiki var , bu bizim gibi bir şirketin olmazsa olmazıdır. Bu uzun vadede bizim gelişim stratejimiz için önemlidir ve 2012 yılı içerisinde tekrar birçok yeni ürünümüzü sizlerle buluşturacağız. Bugün, pazarda bir rahatsızlık yaratmak istemediğimizden, hangi ürün diye söz etmek için çok erken.Ama şunu söyleyebilirim ki, şuanda piyasaya sunmak için incelediğimiz temiz oda ve mutfak uygulamaları bulunmaktadır.Daha sonrasında iklimlendirme malzemelerimizi bir adım daha geliştirerek, markette çok ciddi değişiklikler yaratma aşamasındayız. Pazarımızın bu kadar dinamik olması, devamlı olarak ortaklarımızla pazar için daha iyi ve daha çok uygun malzemelerin gelişimi konusunda iletişim halinde olmamızı sağlamıştır. Bugün Jet Fan sistemlerinin tedariğinde pazar lideriyiz, tedariğin yanı sıra tüm projelerin hazırlanmasında,uygun şartların bulunmasında ve servisinde de müşterilerimizin yanında yer almaktayız. Bunun için çok çalışıyoruz, çünkü sadece Fan tedarik etmiyoruz, pazarda Fan satın almanın aslında bir sistem satın almak olduğunu gösterme çabasındayız, bu da güvenli bir yaşam için öncelikli yaptığımız vurgudur. Maalesef bir çok şirket bunun bilincinde olmadığından sadece satmak için tedarik etmektedir, bu üzücü bir sorundur ,fakat şunuda özellikle belirtmeliyim ki burada kimseyi suclamıyorum.Bu maalesef yaşadığımız hayatın talihsiz bir durumudur ve bu düzenlemeler ile çözülebilir, fakat yatırımcıların ve alıcıların doğru karşılaştırma ile farkındalık yaratmaları gerekmektedir. Sistemin anlamı, zeka kullanılarak doğru parametrelerin, yeterli kapasitelerin,yeterli jetfanların hesaplanması ve daha da önemlisi yazılım ve kontrol panelindeki elektronik bilgisinin olmasıdır.

Bizlere Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Bu bizim ATC Türkiye olarak doğrudan doğruya içinde bulunduğumuz bir konu değildir. Bizim ana merkezimiz olan Air Trade Centre International ( Hollanda ) ve İngiltere ( SIG PLC ) bizden ve bizim kardeş şirketlerimiz olan tüm Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden de gerekli dökümanları alıp taleplerde bulunmaktadır. Bu bilgilerle bizim üretim tesislerimiz üzerinden iletişim halinde olup,bizim fason ortaklarımız veya ATC & SIG markalı ürünleri satan şirketler bu sonuçlarla müşterilerine ulaşmaktadır.

Eğitim faaliyetleriniz ve bayii ağınız hakkında bilgi verir misiniz?

Daha öncede bahsettiğim gibi pazarı konu hakkında bilinçlendirmek için daha çok çalışıyoruz. Bu özellikle geçmişte HVAC alanında yüzyüze,karşılıklı görüşmeler ile , yayınladığımız makaleler ve verdiğimiz seminerler ile desteklenmiştir.Şirketlerdeki yeni bir trend de yakın gelecekte artık eğitim merkezi niteliğinde olmaları gerekliliğidir, biz de Air Trade Centre’de kendi seminerlerimizi kişisel davetiyeler göndererek web seminer olarak vereceğiz. Şuan da tüm ülkede ve Air Trade Centre Türkiye’nin sorumlu olduğu çok çeşitli ihracat pazarlarında güçlü bir ağımız bulunmaktadır.Tüm Ortadoğu SIG kardeş firmaları ile de ortak bir zemin ve sinerji ile işbirliği yapmaktayız. Bu da Türk yatırım ortaklarımıza daha iyi hizmet vermemizi sağlamaktadır.

Öte yandan sosyal sorumluluk projelerine katkılarınızdan da söz eder misiniz?


Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri ve  çevresel konular bizim yönetim kurulumuz tarafından önem arz etmektedir. Ana şirketimiz olan SIG, FTSE4Good sosyal sorumluluk şirketlerinin kurucu üyesidir, ortaklarına, çalışanlarına, müşterilerine ve tedarikçilerine kurumsal sorumlulukları tanır ve tüm faaliyetlerinde iyi uygulamayı taahhüt eder. Şirketimiz Kurumsal Sorumluluk Projelerini geliştirmeye devam etmektedir ve bu bilgileri sizlerle paylaşmaktan onur duyar.
Air Trade Centre Türkiye’nin Genel Müdürü olarak şirketimizin çevresel performansı benim sorumlulularım arasındadır ve iyi çevre yönetimi uygulamaları ile çevreye verdiğimiz etkinin minimum olduğunu taahhüt etmekteyiz. Önde gelen bir şirket olarak esas işimiz enerji tüketiminin azaltılması ve bu azalmaya çevresel etkilerin de minimuma indirilmesi odak noktamızdır. Kendi bünyemizde sürekli olarak çevresel hedefler ve amaçlar için çalışmaktayız. Bu da ilgili fonksiyonlarda şirket seviyemezi belirlemektedir. Farkındalığın şirketlerdeki en önemli şey olduğuna inanmaktayım, sürekli iyileştirme ve yenilik arayan şirketler çevre uygulamaları mevzuatı konusunda faaliyetlerini yürütürlerse, çevresel etkileri hep birlikte en aza indirmiş ve daha yaşanabilir bir Dünya’da yaşamış oluruz.

Biz buna ulaşmak için ne yapmalıyız? Aktif olarak amaçlarımız;
•mümkün olduğunca yenilenebilir ya da geri dönüşümlü malzeme kullanmalı ve enerji kullanımını en aza indirmeliyiz.
•Üretilen atık miktarını en aza indirgmeliyiz.
• çevreye duyarlı bir ulaşım politikasını kabul etmeliyiz,
• tüm personeli çevre politikası hakkında bilinçlendirmek ve onların hedeflerimize ulaşmak için katılımını sağlamak,
•mümkün olan her yerde enerji tasarrufuna katkıda bulunmak, ve bu ürünlerin çevreye zarar vermemesi için gerekli temin ve teşviği sağlamak,
•şirketin mevcut ve gelecekteki çevresel mevzuata ve standartlara uygun şekilde devam etmesini sağlamak.

2011 yılını nasıl değerlendiriyorsunuz? 2012 yılı hedef ve beklentileriniz nelerdir?

Önceden de belirttiğim gibi şirketimiz her yıl daha da büyüyerek gelişti ve pazarda  yerini buldu. Şirketimizde yeni bir servis departamnı olusturduk böylece,profesyonel satış departmanımız ve servisimiz sayesinde de İklimlendirme sektöründe bu sene cok basarılı olduk.
Yeni bir musterimizin ilk projesinde birlikte çalıştıktan sonra bu müşterinin yeni projelerinde de kaliteli servisimizden dolayı hep biz tercih edildik ve edilmekteyiz, Forum AVMler, metro grossmarketler, bauhausslar, Tav ın yapmıs oldugu otoparkları bu projelerimize örnek olarak verebiliriz.
Jetfanlarda 700.000m2 nin üzerinde alana satısımız gerceklesti ve bunun haklı gururunu yasadık.
Yeni ülkelerde yeni ihracat alanları olusturduk.

Depomuzun alanını arttırarak,stoktan teslim ürünlerimizi geliştirdik ,yeni ürünlerimizi müsterilerimizle bulusturduk. Bu nedenle 2011 yılında başarılarımıza basarı katarak yolumuza devam ettik,şimdide sırada 2012 ye dair beklentilerimiz var. 2012 yılında özellikle Pazar lideri olduğumuz jet fan konusunda liderliğimizi sürdürerek, proje firmalarına daha cok destek olmak ve dogru uygulamalar yapılabilmesi adına sektörü eğiterek, yine Türkiye’nin en prestijli işlerine ATC olarak malzeme tedarik etmek olacaktır. İklimlendirme ağımızı geliştireceğiz ve yeni partnerlerimizle müşterilerimizi bir araya getireceğiz.2012 yılında Ankara Bölge satış ofisimiz hizmet vermeye başlayacak ve böylelikle de Ankara ve çevresinde daha aktif hale geleceğiz. Yine aynı yıl içinde Web mağazamızı açacağız ve müşterilerimiz web magaza üzerinden kendi istedikleri ürünü fiyatlarını görerek, teslim tarihi hakkında bilgilendirilerek kendileri sipariş verebilecek. Bu da daha çok müşterimize ,daha kısa sürede hizmet vermemizi sağlayacak.

Son olarak söylemek istedikleriniz?


Biz can guvenliği malzemeleri satıyoruz dolayısıyla uygulama ve sattıgımız ürünler içerisinde özellikle yangın anında kullanılacak olan ekipmanlar ağırlıkta olduğu için, yangın gibi bir felaket anında sistemin doğru ve planlandığı şekilde çalışması hayati önem taşımaktadır ve bu tarz malzemelerin satısı, konusunda uzman ve kaliteden ödün vermeyen firmalar tarafından yapılmalıdır.Van’da yasadıgımız felakette gordugumuz gibi yanlıs malzeme ve tedarikci secimi cok canlar yakmaktadır. ATC olarak bu bilinci çalışmış olduğumuz partnerlerimize her fırsatta vurgulamaktayız.Sektörde bizi destekleyen ve bu pazarın bir parçası olma imkanı yaratan tüm arkadaslarımıza tesekkür eder, saygılarımızı sunarız.

Enerjivetesisat.com olarak ATC  Türkiye Genel Müdürü  Gebro KILIÇ'a teşekkür ederiz.

 

Emine Bankoğlu.

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Anladım!
Decline