Elektronik Güvenlik

Ev otomasyonu dahil olmak üzere akıllı ev hizmetlerine yapılan harcamaların 20201 yılına kadar 100 milyar dolara ulaşmasını bekleyen ABB, insanlara bir üst seviyedeki güvenliği ve rahatlığı sağlamak ve yeni açık API platformunun potansiyelini açığa çıkarmak için tasarlanan akıllı evlere yönelik en yeni gelişmelerini sergiliyor.

 

ABB, akıllı evlere yönelik en yeni gelişmelerini sergiliyorABB, akıllı evlere yönelik en yeni gelişmelerini sergiliyorBerlin'de 6 - 11 Eylül tarihleri ​​arasında ABB, akıllı ev kullanan insanlara bir üst seviyedeki güvenliği ve rahatlığı sağlamak için tasarlanan pek çok yeni ürün çözümünün profilini oluşturacak. Öne çıkan özellikler arasında yeni ABB-free@home® Alarm-Stick ve ABB i-bus® KNX ile Sonos'un onaylı entegrasyonu yer alıyor. Ayrıca ABB, yüzlerce üçüncü taraf uygulamaları ve çözümlerinin ABB’nin teknolojisi ile entegre edilmesine imkan sağlayan yeni açık API platformunun kapsamını gösterecektir.

Teknoloji lideri, yeni açık API platformunun, ABB Akıllı Bina ekosistemleri ile entegre olan çeşitli API'lerle çalışma konusunda geliştiricileri cezbedecek merkezi bir portal sağlayacağını Hall 2.2, Stand 211'deki Busch-Jaeger (bir ABB şirketi) sergi alanından gösterecek.

ABB’nin Akıllı Binalar iş kolu Genel Müdürü Oliver Iltisberger şunları açıkladı: “ABB, yıllardır akıllı ev teknolojisindeki ilerlemenin hızlanmasında ön planda yer almıştır. İnsanların kendilerini evinde hissetmesi söz konusu olduğunda, güvenlik ve konforun en önemli etkenlerden ikisi olduğunun farkındayız. Bu nedenle akıllı ev yaşamını bir sonraki seviyeye taşımak amacıyla yeni ve geliştirilmiş çözümler ürettiğimiz için müşterilerimiz güvenli, akıllı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzı konusunda ABB teknolojisine güveniyorlar.”

ABB'nin ziyaretçilere göstereceği önemli hususlar:

ABB-free@home® yenilikleri ve geliştirmeleri

ABB-free@home®, dünya çapında 5 milyona yakın bileşenin kurulduğu başlı başına bir başarı öyküsüdür. Uygulama sayesinde tüm ABB-free@home® işlevleri uzaktan kontrol edilebilir. Geofencing işlevi, ev sahibinin belirli bir alana girmesi veya bu alandan ayrılması halinde önceden belirlenmiş senaryoların ayarlanmasına izin verir. Örneğin, all-off işlevi, tüm kullanıcı insanlar binadan ayrıldığında aktif hale getirilebilir.

Ev otomasyon sistemi 60'ın üzerinde işlev sunar ve sistem başına 150 cihaza kadar entegrasyonu yapılabilir. Kablolu ve kablosuz bağlantı imkanları ve üçüncü taraf sistemleriyle entegrasyon için uygulanabilir olan ABB’nin yeni API'sı sayesinde ABB-free@home® ev otomasyonunu her zamankinden daha kolay hale getiriyor.

Tehlike algılama

ABB yeni Alarm-StickABB yeni Alarm-StickABB, bütünsel bir yangından korunma çözümü olarak ABB’nin duman, ısı ve karbon monoksit (CO) dedektörlerini ABB-free@home® ile entegre eden yeni Alarm-Stick'i piyasaya sürdü. Alarm-Stick, USB aracılığıyla ABB-free@home® System Access Point (Sistem Erişim Noktası) ile bağlanır ve entegrasyon işlemini oldukça kolaylaştıran VdS 3515 onaylı dedektör protokolünü kullanarak dedektörlerle kablosuz iletişim kurar.

Bir yangın alarmının çalışması durumunda, evdeki tüm dedektörler sesli bir geri bildirim verir ve ev sahibinin cep telefonuna* alarmın nedenini (yangın veya karbon monoksit) ve ayrıca olayın hangi odada tespit edildiğini bildiren otomatik bir anlık bildirim gönderir. Ayrıca, tüm ışıkların veya perdelerin açılması dahil olmak üzere ek önlemler alma seçeneği de sunar.

Kurulum alanı dışı bildirimler, MyBuildingsTM portalı uzaktan erişim hizmetine abonelik ile de mümkündür.

Geliştirilmiş bağlantı. ABB’nin yeni System Access Point 2.0’ı, kullanımı kolay ABB-free@home® sistemine 150’ye kadar kablolu ve kablosuz cihazı bağlayabilir. Aydınlatmadan ısıtmaya ve hatta havalandırmaya kadar ev sahipleri için hizmet verebilen ara yüzü ile tam görselleştirme sağlar ve ayrıca bulut hizmetlerinin kullanılmasına olanak tanır.

İzinsiz giriş alarm sistemi. Akıllı evleri daha da korunaklı hale getirecek eşsiz bir sistem oluşturmak için ABB-secure@home ile ABB-free@home® bağlanabilir.

ABB-secure@homeABB-secure@homeABB-secure@home, yerleşim yerleri için kullanıcı dostu bir izinsiz giriş ve alarm sistemidir. Tamamen kablosuz bir güvenlik sistemi olarak, evleri içeriden ve dışarıdan, davetsiz misafirlerden ve sel ve yangın gibi beklenmedik olaylardan korumak için tasarlanmıştır. Yapılandırma, sistemin merkezinden yer alan ve ABB-free@home® uygulaması ile kolaylıkla kullanılabilen ABB-secure@home merkezi birimi tarafın-dan yapılır. Kullanımı kolay ABB-free@home® uygulamasıyla uzaktan kumandanın eklenmesi, insanlara yaşadıkları evleri üzerinde eksiksiz kontrol sağlar.

İzinsiz giriş ile mücadele sistemi, 868.3 MHz kullanan kablosuz teknolojisine dayanmaktadır. Tüm devreye alma ve devre dışı bırakma kontrolleri için benzersiz bir değişken kod ile birlikte güçlü bir 128 bit şifreleme kullanan özel bir protokole sahiptir.

KNX yenilikleri ve geliştirmeleri

Olağanüstü ses. Dünyada ilk olarak, ABB’nin Busch-ControlTouch® KNX uygulama çözümü, Sonos kab-losuz hoparlörlerle entegrasyonu resmi olarak onaylandı. iOS ve Android sistemler için kullanımı kolay uygulaması, akıllı telefonlar ve tabletlerin yanı sıra Apple Watch'u da KNX sistemleri için pratik bir uzak-tan kumanda haline getiriyor.

Busch-ControlTouch® cihazına yazılan komutlar konuşma sentezleyici sayesinde Sonos hoparlörler tarafından okunabilir. Sonos hoparlörleri, kapı zilinin çalması veya varlık dedektörlerinin birinin yaklaş-tığını algılaması gibi olaylar gerçekleştiğinde sesi kısabilir veya belirlenen bir melodiyi çalabilir. Bu ayrıca, ses iletimi ve konuşma sentezleyici işlevlerini desteklemek için entegrasyon sunan ilk “Works with Sonos” KNX ürünüdür.

Işıkları kısma veya açıp kapatma, perdeleri kontrol etme ve senaryoları kullanmanın yanı sıra, Busch-ControlTouch® KNX ayrıca IP kameraları, Sonos hoparlörleri ve Philips Hue lambaları entegre etme imkanı sunar.

Yarını daha akıllı bir hale getirin. Almanya'da en yüksek kalite standartlarında ürün geliştirilen ve üretim yapan ABB, yeni nesil anahtar aktüatörlerinin piyasaya sürülmesiyle pazardaki konumunu güçlendirecektir.

ABB i-bus®KNX kurulumlarında farklı elektrik yüklerinin güvenli bir şekilde anahtarlanmasını garanti eder. ABB i-bus®KNX kurulumlarında farklı elektrik yüklerinin güvenli bir şekilde anahtarlanmasını garanti eder. Yeni portföy, ABB i-bus®KNX kurulumlarında farklı elektrik yüklerinin güvenli bir şekilde anahtarlanmasını garanti eder. Combi Serisinin tanıtımıyla birlikte, ABB esnekliği ve kompakt tasarımı bir araya getirdi. Yeni Combi Aktüatörler, kompakt bir cihazda hem anahtarlama hem de gölgelendirme işlevi sunar ve ayrıca yerleşim yerleri projelerindeki dinamik gereksinimler için idealdir. Bu kullanıma hazır dijital bileşenler, daha akıllı bir yarın için özelliklerin genişletilmesine izin verir.

Daha fazla görünürlük. Yeni ABB i-bus® KNX IoT Dashboard (Nesnelerin İnterneti Gösterge Paneli) üzerinden buluta veri aktarımı, akıllı binalar için sistemin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla netlik sağlayacaktır. Basit, kullanımı kolay bir gösterge paneli ile aydınlatma, perde, ısıtma gibi tüm bina fonksiyonlarını kontrol etmek mümkündür. Diğer KNX işlevleri, ABB’nin açık API’sı kullanılarak uygulanabilir. Bu, elektrik tesisatçıları ve sonuç olarak son kullanıcıların hayatını kolaylaştırır. Ayrıca binlerce markayı ve uygulamayı akıllı binanıza entegre etme ve konforu, enerji verimliliğini ve güvenliği bir üst seviyeye çıkarma imkanı sunar.

ABB-Welcome IP – ABB-VideoControl – ABB-AccessControl

ABB’nin yeni çözümleri, evinizde gelişmiş güvenlik ve iletişim için kolay devreye alma ve kullanımla birlikte bütünsel bir kapı giriş sistemi sağlamak için IP bağlantısını kullanıyor. Kapı girişi, erişim kontrolü ve video gözetimi arasında etkileşim sağlamaktadırlar. Ayrıca, çözümler yeni ABB-Welcome IP Touch 7” panelimiz üzerinden akıllı ev ve yakında sunulacak olan bina otomasyonu kontrolünü birleştiriyor.

Binalardaki mesafe artık sadece IP bağlantısından ibaret. Sistem, bina başına 2.000 daireye kadar 900 bağlantılı binayı yönetmek için ölçeklenebilir.

Yakında kullanılabilir olacak ABB-VideoControl ile video gözetim sistemi, 7 gün 24 saat, uzaktan erişilebilir videolar sağlamak için farklı kameralarla çalışır. Videolar yerel Network Video Recorder (Ağ Video Kayıt Cihazı) veya bulutta saklanabilir. Ayrıca, kapı kilitlerine uzaktan erişimi mümkün kılar.

Yakında kullanılabilir olacak ABB-AccessControl ile kapılar daha da akıllı hale gelecektir. Gömülü bir RFID çipi kapıların bir uygulama aracılığıyla veya zaman ayarlarına göre otomatik olarak uzaktan açılmasını sağlar. Zaman profilleri ve kayıt bilgileriyle birlikte geniş kapsamlı erişim hakları yönetimi ABB-AccessControl'ü kişisel erişim çözümünüz olarak tercih edilen sistem yapar.

ABB AbilityTM tarafından desteklenen MyBuildings portalı

ABB, kurulum yapanların gereksinimlerine yönelik doğru bileşenleri kolayca seçebilmelerini sağlamak için ABB AbilityTM tarafından desteklenen mevcut MyBuildings portalında geliştirmeler sunar.

ABB’nin MyBuilding portalı, ABB-Welcome IP için uzaktan kumanda ve yönetim ayrıca ABB-VideoControl için bulutta depolama dahil olmak üzere 2019 yılında yeni hizmetler sunacak. Bu, CCTV video ve proje verilerinin çevrim içi depolanmasıyla birlikte uzaktan çalıştırma ve video akışı sağlar.

ABB, ülkeye özel sürümleriyle Smart Home Configurator'ın tanıtımıyla birlikte kurulum yapanlara sağlanan desteği arttırıyor. Bu konfigüratör uygulaması, ABB-free@home® için lamba anahtarları, prizler ve bileşenlerin seçimini kolaylaştırır. ABD’deki başarılı tanıtımından sonra, Almanya’ya özgü sürümü IFA 2019’da tanıtılacak.

SAS-Wx1F_Alarm_Panels_ABB-secureSAS-Wx1F_Alarm_Panels_ABB-secureAkıllı evler ve binalar için sınırsız bağlantı

ABB’nin yeni açık API platformu, sadece akıllı ev arenasındaki potansiyeli açığa çıkarmakla kalmıyor. Ayrıca akıllı bina sektörü için önemli bir inovasyon olacak ve gelecekte üçüncü taraf uygulamalarını ABB çözümleriyle birlikte kolayca ve sorunsuz bir şekilde entegre etmek için sınırsız imkânlar sağlayacaktır.

“ABB, bu en yeni geliştirmelerle şimdi piyasadaki en geniş kapsamlı akıllı ev çözümleri yelpazesini sunuyor. Yeni açık API'mızın lansması ve Sonos, Amazon Alexa, B/S/H, Miele ve Philips Hue ürünlerinin yer aldığı Signify’ın da dahil olduğu köklü ortaklıkları bulunan bağlantılarımız sayesinde, akıllı ev otomasyonunu bir üst seviyeye taşıyor, yaşam alanlarımızı daha konforlu, misafirperver, çevre dostu ve gelecek için güvenli kılıyoruz,” diye ekledi Iltisberger.

 

ISAF International 2024

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Anladım!
Decline