Sunstrip, yeni “Cephe Kollektörü” için TÜBİTAK AR-GE Desteği almaya hak kazandı.
Sunstrip, ülkemizin güneş enerjisi potansiyelinden mümkün olduğunca yararlanabilmesine olanak sağlayan farklı uygulamalarda konumlanabilecek Doğru Akımlı Sirkulasyon Pompa İstasyonu, Monoblok Termal Kasa, 100% Termal Kontaklı Seçici Soğurucu, Trapez Dolgu Kollektör gibi, hepsi termal güneş enerjisi uygulamalarına yenilik ve derinlik katmış olan yüksek teknolojili ürünlere bir yenisini ekledi.
Kavramsal patent başvuruları yapılan kollektör tasarımı, modern mimaride sıklıkla kullanılmakta olan komposit ve giydirme cephelere kolaylıkla entegre edilebilen, modüler bir ürün olarak konumlanacak ve tasarımcılara, termal güneş enerjisi sistem ve uygulamalarından aktif olarak faydalanma imkanı getirecektir.
Mimar ve Tasarımcıların bilgilendirilmesi gerek
Günümüzde maalesef termal güneş enerjisi sistemlerinin endüstriyel ve evsel farklı ısıtma/soğutma uygulamaları olarak yaygınlaşamamasının sebeplerinden birisi de mimar ve tasarımcıların mevcut uygulamaları verimsiz ve estetik olmaktan uzak, bina ile uyumsuz eski tip çatı uygulamaları olarak algılamaları ve tasarımlarında bu kaygılar dolayısı ile termal güneş enerjisi entegrasyon projelerine yer vermemeleridir. Fakat mimarların bu uygulamalardan uzak kalması ve bu alanı boş bırakması sonucu sorun katlanarak büyümekte ve ortaya son derece kötü, verimsiz uygulamalar çıkmaktadır.
Sunstrip yeni ürün ile termal güneş enerjisi sistem ve uygulamalarını binaya yapısal bir eleman olarak entegre edilebilecek modüler bir termal güneş kollektörü olarak pozisyonlayabilecek bir ar-ge projesi başlatmış ve proje Tübitak tarafından kabul edilerek desteklenmiştir.
Türkiye’de termal güneş enerjisi sistem ve uygulamaları alanında en derinlikli ve sofistike ürün portföylerinden birisine sahip olan Sunstrip, Tubitak destekli yeni ürünü ile sektörler arasında sinerji yaratabilecek ve daha estetik ve verimli mimari uygulamalara yol açacak bir vizyon ortaya koyacaktır.