1966’ dan günümüze Dünya’nın önde gelen jeneratör markası ve Avrupa’nın en büyüğü FG Wilson Jeneratör Sistemleri’nin Türkiye kuruluşu olan FG Wilson Türkiye 2011 yılı başında “ FG Wilson Jeneratör Akademisi” ni kurmuştu.
FG Wilson Jeneratör Akademisi’nin misyonu, gerek müşterilerin teknik personeline gerekse Elektrik, Elektronik ve Mühendislik Fakülteleri öğrencilerine jeneratör bileşenleri, motor teknik bilgileri, jeneratör montajı, bakımı, doğru kullanımı gibi teknik eğitimlerin yanısıra; yatırım projelerinde dizel jeneratör ve kojenerasyon yön sistemlerinin seçimi, doğru kararların alınmasındaki faktörlerin, kriterlerin belirlenmesi vb. konuların en doğru şekilde akademik ve pratik olarak aktarılmasını sağlayan seminer – workshopların düzenlenmesidir.
Akademi ayrıca üniversite – sanayi işbirliği paralelinde de projeler geliştirmektedir.
Erbil Bürosu’nu kuran ve burada satış ve hizmet merkezini hayata geçiren FG Wilson Türkiye’nin; hizmet verdiği kurumların başında gelen Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Kültür Bakanlığı Teknik Personelini İstanbul’a davet ederek “ Jeneratör Eğitimi, Montaj,Sürdürülebilir Doğru Kullanım” konularında FG Wilson Akademi’de teknik ve pratik eğitim sağladı. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Kültür Bakanlığı teknik personelinin “ Jeneratör Sistemleri” eğitimi onbeş gün sürdü. Eğitim dili İngilizce ve Arapça olan uygulamalı eğitimsonunda teknik personele “ FG Wilson Akademi Yetkinlik Sertifikası“ verildi. Ayrıca, eğitime katılanlara audiovisiual doküman da Erbil’de yararlanmaları için teslim edildi.
FG Wilson Akademi Türkiye Onursal Başkanı Köksal Er; ( FG Wilson – ceo ) “ Sektörde teknik ve pratik eğitimi ihtiyaç olarak tespit ederek FG Wilson Akademi’yi kurduk. Kendi müşteri grubumuza yönelik teknik, uygulamalı eğitime öncelik verdik. Akademi kısa süre sonra ilgi duyan elektrik, elektronik ve makine mühendislik fakülteleri son sınıf öğrencileri için de uygulamalı kısa dönemli eğitim programlarını başlatacak.Bu eğitimlerde katılımcılara Jeneratör Sistemlerinin montajı, bakımı başta olmak üzere doğru kullanımı yanında yatırım projeleri için doğru jeneratör sistemi ve kojenerasyon modelleri ile uygulama alanlarına dönük doğru tercih kriterleri v.b. konularda uygulamalı eğitim imkanı sağlanacaktır. “ dedi.