Tesisat

DemirDöküm’ün yetkili satıcıları ve satış noktaları için geleneksel olarak düzenlediği "Liderler Zirvesi", bu yıl dijital ortamda canlı yayın formatında gerçekleştirildi. Teknolojinin desteğiyle pandemiye rağmen mesafeleri ortadan kaldıran DemirDöküm, “Dahası DemirDöküm” temasıyla düzenlenen organizasyonda 2020 yılı iş sonuçları ve 2021 yılı hedeflerini değerlendirdi.

DemirDöküm, “Dahası DemirDöküm” temasıyla düzenlenen organizasyonda 2020 yılı iş sonuçları ve 2021 yılı hedeflerini değerlendirdi.DemirDöküm, “Dahası DemirDöküm” temasıyla düzenlenen organizasyonda 2020 yılı iş sonuçları ve 2021 yılı hedeflerini değerlendirdi.İklimlendirme sektörünün öncü markalarından DemirDöküm’ün iş ortaklarıyla ilişkilerini güçlendirmek amacıyla geleneksel olarak düzenlediği Liderler Zirvesi, bu yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle dijital ortamda gerçekleştirildi. Teknolojinin desteğiyle yenilikçi ve sektörde benzersiz dijital bir ortamda webcast altyapısıyla canlı yayın formatında düzenlenen etkinlikte iş ortaklarını “Dahası DemirDöküm” temasıyla ağırladı. Türkiye’nin dört bir yanından DemirDöküm yetkili satıcıları ve satış noktaları ile DemirDöküm çalışanlarından oluşan 500 kişinin katıldığı Liderler Zirvesi'nde; CEO Alper Avdel, Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erol Kayaoğlu, Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Atan, Pazarlama Direktörü Bilge Kıran ve Satış Direktörü Fırat İrfanoğlu şirketin 2020 yılı iş sonuçları ile 2021 yılı hedeflerini paylaştı.

Ekranların sevilen yüzleri Ali Sunal ve Doğa Rutkay'ın sunuculuğunu paylaştığı, 300 m2’lik dev bir sahnede gerçekleştirilen zirvenin açılışında, 2020’de bütün dünyayı etkileyen pandemiyle birlikte küresel ölçekte büyük kayıplar yaşandığı, Türkiye için de oldukça zor geçen bir yılın geride kaldığını belirten CEO Alper Avdel; DemirDöküm ailesi, iş ortakları ve müşterilerinin kişisel ve ekonomik sağlığını korumak için atılan adımların sonucunda dengeli bir yılı geride bıraktıklarını kaydetti.

"KURUMSAL BAĞIŞIKLIĞIMIZ YÜKSEK"

CEO Alper AvdelCEO Alper AvdelŞirketlerin de tıpkı insanlar gibi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Alper Avdel, "Gerekli önlemleri alan, beslenmesine dikkat eden, sporunu aksatmayan, uyku düzenine dikkat eden yani bu süreçte kendisine yatırım yapan bireyler pandemi sürecinden daha az etkilendi. Bu durum aslında kurumlar için de geçerli oldu. Riskleri dağıtan ve iyi yöneten, IT altyapısına yatırım yapan, tedarik zincirini kuvvetlendiren, çalışan motivasyonunu artıran ve iş ortaklarıyla ilişkilerini güçlendiren; yani kurumsal bağışıklığı yüksek şirketler bu süreçte daha sağlıklı kalabildi. Biz de DemirDöküm olarak kurumsal bağışıklığı yüksek bir aileyiz. Pandemi sürecine böyle girdik, sahip olduğumuz değerlerle bu süreçten daha az etkilenen bir noktada yer alıyoruz” dedi.

"KOMBİDE LİDERLİĞİMİZİ PERÇİNLEDİK"

Globalde DemirDöküm’ün mensubu olduğu Vaillant Group ile Vaillant Group Türkiye'nin 2020 yılı sonuçlarını değerlendiren Avdel; "İklimlendirme sektörü olarak şanslı sektörler arasındayız. Ürünlerimize talep hiç ortadan kalkmadı sadece birkaç ay ötelendi. Vaillant Group ve Vaillant Group Türkiye, şirketleriyle birlikte pozitif ayrıştı. Grup kapsamında değerlendirildiğinde, 2020 yılında üç ülke yüksek başarı gösterdi. Bunlar arasında Almanya ve Polonya’nın yanı sıra öne çıkan bir diğer ülke Türkiye oldu. Euro bazında yüzde 8 büyüme gerçekleştirdik. Karlılığımızı, nakit akışımızı, risk yönetimimizi, müşteri memnuniyetini ve iş ortaklarımızın karlılığını dengede tutarak yılı başarılı bir şekilde tamamladık. Kombide sektör ortalaması üzerinde büyüyerek 2020’de liderliğimizi bir kez daha perçinledik. Geleneksel iş kollarımızdaki önemli büyümenin yanında, kaskad, ısı pompası, VRF gibi yeni iş alanlarında büyüme rekorlarımızı tazelemeye devam ettik. Yüksek kapasiteli kaskad ve split klima ürünlerimizin satışını bir önceki yıla göre 2 kat artırdık, ısı pompası satışımız ise yüzde 50 seviyesinde arttı. Bu başarılardan daha da önemlisi, müşteri memnuniyetimiz yine yüzde 90'ın üzerinde gerçekleşti” açıklamasını yaptı.

“İHRACATTA AGRESİF BÜYÜME HEDEFİNE SAHİBİZ”

Ufuk Atan, Alper Avdel, Erol KayaoğluUfuk Atan, Alper Avdel, Erol Kayaoğlu2021 yılına organizasyon değişim ile başlayan DemirDöküm’ün sahada daha önce hiç olmadığı kadar aktif ve dinamik olacağını belirten CEO Alper Avdel; "Stratejilerini ve hedeflerini uzun vadeli belirleyen bir grubuz. Yeni dönemde kendi içimizden çıkan yeni yöneticilerimiz ve iş ortaklarımızla lider olduğumuz alanları geliştirmeye devam edeceğiz. Yeni iş kollarında yakaladığımız büyüme hızını aynı şekilde devam ettirmeyi hedefliyoruz. Yüzde 90’ın üzerinde olan müşteri memnuniyeti oranımızı daha da yukarı çekme hedefimiz var. Tüm bunlara ek olarak da ihracatta agresif büyüme hedefine sahibiz. Ürünlerimiz, hizmet kalitemiz ve bu yıl hayata geçireceğimiz projelerle sektörde pozitif ayrışacağımız bir yıl olmasını hedefliyoruz. Sektörde 67 yıllık bir eser olan DemirDöküm’ün önümüzdeki yıllarda da yeni ve yaratıcı eserler bırakabilmesi, liderliğini sürdürmesi ve liderlik alanlarına yenilerini eklemesi için tüm hazırlıkları yaptık” dedi.

“ÇÖZÜM ODAKLI MARKALAR MÜŞTERİ TERCİHİ OLACAK”

Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erol KayaoğluSatıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erol KayaoğluKonuşmasında 20 ve 21'inci yüzyılın marka ve tüketici yaklaşımlarını paylaşan Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erol Kayaoğlu, önümüzdeki dönemde sağlığını, çalışanlarını ve ekosistemini ayakta tutabilen; empati kabiliyeti yüksek firmaların başarılı olabileceğini belirtti. Ürün üretmenin günümüz koşullarında yeterli olmadığını belirten Kayaoğlu; "İçinde bulunduğumuz yeni dünyada iyilik ve yaratıcılık ön planda. Müşteri faydayı görmek ve marka ile bağ kurmak istiyor. Çünkü yeni dünyada pazar payının yerini gönül payı aldı. Gönül payını kazanmak ise pazar payından çok daha zor. Bunun için güçlü bir takım ruhuyla hareket etmek ve koşulsuz güveni var etmek gerekiyor. Uzlaşmacı bir tutumla karşılıklı fikir alışverişi yapabilmek ve ortak bir kazanım noktasında buluşmak yeni dünyada çok önemli bir hale geldi. Bunun yanında veriye dayalı konuşmak olmazsa olmazlardan birisi. Veriye, analitiğe veya senteze dönüşmeyen fikirlerin ömrü uzun olmuyor. Artık tüketicilerin ilk tercihi, tek bir güç olarak maksimum eforla hareket eden, iş ortaklarını, müşterisini dinleyen, empati becerisi yüksek ve çözüm odaklı markalar olacak” dedi.

“BASİT ANLATACAĞIZ AMA BASİT ŞEYLER ANLATMAYACAĞIZ”

Tüm zorluklara rağmen muhteşem bir yılı geride bıraktıklarının altını çizen Erol Kayaoğlu, “DemirDöküm’ü 67 yıldır, Vaillant Group’u ise 147 yıldır başarılı kılan en önemli unsurlardan birisi odaklı bir şekilde kendi işine, kendi uzmanlığına yatırım yapmak. İşimize duyduğumuz tutkuyla kendi odak alanımıza yatırım yapmaya devam ediyoruz. Yeni dünyanın gelişmeleri doğrultusunda bu yıl sektördeki iddiamızı daha da artırıyoruz. Daha iddialı bir şekilde hareket ederek iddialı sonuçlar hedefleyeceğiz. Daha esnek, daha hızlı, daha üretken bir dönem bizleri bekliyor. Her zaman daha iyisinin olduğuna inanıyoruz. Bunun için organizasyonumuzun mottosunu 'Dahası' olarak belirledik. Dahası için çalışacağız. Bu, DemirDöküm olarak bizim olmazsa olmazımız. Her zaman bir üstü hedefleyip kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Tüketiciye basit anlatacağız ama basit şeyler anlatmayacağız. Daha anlaşılır, daha entegre, ortak iş planlarıyla, müşterilerimizin memnuniyetini, deneyimini yüzde 90'ın çok daha üzerine çıkararak, ortak hedeflere proaktif bir şekilde iş ortaklarımızla birlikte yürüyeceğiz.” açıklamasını yaptı.

“MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDE REFERANS NOKTASI”

Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ufuk AtanPazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ufuk AtanPazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Atan, DemirDöküm'ün müşteri memnuniyeti ve müşteri deneyimi alanlarında yürüttüğü çalışmalarla sektörde referans noktası konumuna ulaştığını kaydetti. Yeni dönemde belirlenen vizyon ve hedeflenen faaliyetlerle DemirDöküm'ün “kullanıcılarının markası” olmayı sürdüreceğini belirten Ufuk Atan; "Tüm ekiplerimizin, iş ortaklarımızla ve kullanıcılarımızla daha çok sahada olacağı bir dönem bizi bekliyor. Hep birlikte daha proaktif, bütünsel, verisel, odaklı ve yaratıcı işlere imza atacağımız bir döneme giriyoruz. Odağımızda müşterilerimiz ve iş ortaklarımız ile birlikte gerçekleştireceğimiz etkin ve yaratıcı aksiyonlarımız olacak.

“2021 YILINDA YİNE SEKTÖRÜN YILDIZLARI OLACAK YENİ ÜRÜNLERİMİZ PORTFÖYÜMÜZE ALINACAK”

İş ortakları için kurgulanan etkin kampanyaların 2021’de de sektörde tek olacağının altını çizen Ufuk Atan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Küresel ısınma gündemi de pandemi gibi tüm dünyayı ilgilendiren konuların başında geliyor. Bu alanda sektörümüze de önemli görevler düşüyor. Geçtiğimiz 20 yıllık süreçte sektörde önemli bir dönüşüm yaşandı. Kombiler ve sonrasında yoğuşmalı kombiler ana oyuncular oldu. Bu dönüşüm süreci tüm hızıyla devam edecek. Dünyanın gündeminde olan yüksek verimli kombilerde ve kaskad sistemler, ısı pompası gibi diğer yüksek verimli cihazlarda DemirDöküm yıl içinde devreye alacağı yeni ürünler ile de öncülüğünü geliştirerek sürdürecek. DemirDöküm ailesi olarak güvene, istikrara, sürdürülebilirliğe dayalı kurduğumuz sistemde eğitim de en önemli başlıklarımızdan biri. Dijital ortamda devam eden eğitimlerimize yenilerini ekliyoruz. Tüm bunların yanında, son 3 yıldır düzenlediğimiz iletişim kampanyalarıyla milyonlarca tüketicimizin yüreğine dokunabilmeyi başarmak bize büyük mutluluk veriyor, bu yıl da hayata geçireceğimiz yeni iletişim kampanyaları ile ilk tercih edilme oranımızı daha da yukarı taşımayı hedefliyoruz.”

Toplantının son kısmında 2020 yılında "Müşterinin Yıldızları" olan bölge birincileri, hedef kategorilerde yüksek performansa sahip iş ortakları ve müşteri memnuniyetinde liderliği elde eden platinum satış noktaları ödüllerine kavuştu. 2021 Liderler Zirvesi'nde ayrıca DemirDöküm’ ün 10, 20, 30 ve 40 yıllık iş ortakları da ödüllendirildi ve kendileri ile canlı bağlantı ile “DemirDöküm’lü olmak” konusunda keyifli sohbetler gerçekleştirildi.

 

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Anladım!
Decline